sabato 1 febbraio 2014

ROLL OF POTATOES AND BACON - ROTOLO DI PATATE E PANCETTA

Homemade Potato Gratin : Foto stock

Ingredients for 4 people: 
800 grams of potatoes
100 grams of bacon finely chopped
250 grams of flour type 0
300 grams of provolone cheese from Puglia
80 grams of butter
2 eggs
oil, salt, pepper

preparation: 
Boil the potatoes in a pot with cold water. Peel and mash them in a potato masher. When they have cooled impastatele with eggs, flour, bacon and salt.
Then arrange it on a flat surface and roll it out with a floured rolling pin.
Now put on the sliced ​​provolone cheese then roll up the dough around itself.
Then wrap it in a white sheet and cook in boiling water for about 50 minutes. Drain it, remove the towel, let cool and cut into slices not very thick. Now put the same slices in a buttered casserole dish and sprinkle with butter. Let gratin then in the oven at 200 degrees for 30 minutes.

Ingredienti per 4 persone:
800 grammi di patate
100 grammi di pancetta tritata fine
250 grammi di farina tipo 0
300 grammi di provolone pugliese
80 grammi di burro
2 uova
olio, sale, pepe

Preparazione:
Fate lessare le patate in una pentola con acqua fredda. Sbucciatele e schiacciatele in uno schiacciapatate. Quando si saranno raffreddate impastatele con uova, farina, pancetta e sale.
Disponetelo quindi in una superficie piana infarinata e stendetelo con un mattarello.
Mettete sopra adesso il provolone tagliato a fettine quindi arrotolate l'impasto su se stesso.
Avvolgetelo quindi in un telo bianco e cuocetelo in acqua bollente per circa 50 minuti. Sgocciolatelo, togliete il telo, fatelo raffreddare e tagliatelo a fette non molto spesse. Mettete adesso le fette stesse in una pirofila imburrata e cospargetele di burro. Fate gratinare quindi in forno a 200 gradi per 30 minuti.