martedì 25 febbraio 2014

CORNMEAL AND CODFISH - PULENTA E MERLUS


Ingredients for 4 people 
400 grams of yellow cornmeal
1.5 liters of water
600 grams of salted cod
2 white onions
300 ml of tomato sauce
oil, salt, pepper

preparation: 
Fry onion in oil in a pan. Add the cod (which you leave to soak for 24 hours in the water), brown it on both sides, remove skin and then add the tomato sauce and a glass of water approximately. Simmer, covered for about 40 minutes.
Then prepare the polenta in a crock pot. When it is ready to put it on and put on a panaro cod.


Ingredienti per 4 persone
400 grammi di farina di mais gialla
1,5 litri di acqua
600 grammi di merluzzo salato
2 cipolle bianche
300 ml di sugo di pomodoro
olio, sale, pepe

Preparazione:
Soffriggete olio e cipolla in un tegame. Aggiungete il merluzzo  (che avrete lasciato in ammollo per 24 ore nell'acqua), rosolatelo da entrambi i lati, pelatelo  quindi unite il sugo di pomodoro e un bicchiere circa di acqua. Cuocete a fuoco lento e coperto per circa 40 minuti. 
Preparate quindi la polenta in un tegame in coccio. Quando sarà pronta mettetela su di un panaro e mettete sopra il merluzzo.