mercoledì 5 febbraio 2014

SAUSAGE OF BRA - SALSICCIA DI BRA


The Bra sausage appears , visually , in all respects the same as the pork sausage ... if it were not that the dough is content of beef .
This type of sausage was "invented " by the Jewish community of the nearby town of Cherasco demanded that the butchers Bra to replace the pork forbidden by their religion. The product was well liked so much that he was even issued a Royal Decree of the Royal House ( Savoy ) authorizing the butchers of the territory of the city of Zizzola to use beef in the preparation of fresh sausage .

USES AND FUEL CONSUMPTION :
Bra sausage is a product that should be consumed mainly fresh and not cooked as ingredients contained within maintain in this way the high organoleptic properties stored inside them. . goes from if so that its use in the kitchen sees particular applications in dishes that do not contemplate cooking medium or long . We therefore find it in appetizers, pasta dishes, or even in the sauce .

TECHNICAL INFORMATION :
70% of veal - 30 % of pork bacon , salt, pepper , natural flavors

The current average price is around 13 Euros per kilo

La salsiccia di Bra sembra, visivamente, in tutto e per tutto uguale alla salsiccia di maiale...se non fosse che l'impasto contenuto è di vitellone.
Questo tipo di salsiccia fu "inventata" dalla comunità Ebraica della vicina cittadina di Cherasco che la richiedeva ai macellai braidesi per sostituire il maiale vietato dalla loro religione. Il prodotto fu apprezzato così tanto che venne addirittura emesso un Regio Decreto della Casa Reale (Savoia) che autorizzava i macellai del territorio della città della Zizzola ad usare carne bovina nella preparazione della salsiccia fresca.

USI E CONSUMI:
La salsiccia di Bra è un prodotto che dovrebbe essere consumato principalmente fresco e non cotto in quanto gli ingredienti contenuti all'interno mantengono in questo modo le alte proprietà organolettiche custodite al loro interno. . va da se quindi che il suo impiego in cucina vede applicazioni particolari in piatti che non contemplano cotture medie o lunghe. Possiamo di conseguenza trovarla in antipasti, primi piatti di pasta o anche nel sugo.

INFORMAZIONI TECHNICHE:
70% di carne di vitello - 30% di pancetta di maiale, sale, pepe, aromi naturali

Il prezzo medio attuale si aggira intorno ai 13 euro al kilo.