giovedì 6 febbraio 2014

ORANGE NAVEL RIBERA DOP - ARANCIA NAVEL RIBERA DOP


The oranges "navel" is a particular variety of oranges from the fruit quite big and juicy. The peculiarity lies in having a smallest fruit that grows inside the fruit prinicipale; navel fact.
The navel orange from Ribera (Sicily) is even certified DOP. The skin is thick enough and the average weight of the fruit varies from 100 to 200 grams. The vesting period of the product avviente, in Sicily, in the winter period from November to March.

USES AND CONSUMPTION 
The Navel orange finds many uses in cooking and can be eaten in several ways, the best in my opinion is to eat it with the pulp instead of juice. Even the peel, organic only if untreated, is the perfect candied fruit. The average price in supermarkets or local markets is very accessible to be a high quality product.



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Le arance "navel" sono una particolare varietà di arance dal frutto abbastanza grande e succoso. La particolarità sta nel avere un frutto più piccolo che cresce all'interno del frutto prinicipale; navel appunto. 
L'arancia navel di Ribera (Sicilia) è addirittura certificata DOP. La buccia è abbastanza spessa e il peso medio del frutto varia dai 100 ai 200 grammi. Il periodo di maturazione del prodotto avviente, in Sicilia, nel periodo invernale da novembre a marzo.

USI E CONSUMI
L'arancia Navel trova molti impieghi in cucina e può essere consumata in diversi modi; il migliore a mio avviso è quello di consumarla con la polpa invece che spremuta. Anche la buccia, solo se biologica e non trattata, è ottima come frutta candita. Il prezzo medio nei supermercati o nei mercati rionali è molto accessibile per essere un prodotto di alta qualità