domenica 27 ottobre 2013

SCIACCA DOC - SCIACCA - ITALY


Visualizzazione ingrandita della mappa

Wine produced in the municipalities of Caltabellotta Sciacca and in the province of Agrigento.
Ruby red color, vinous with hints of fruit, tannic flavor though not pronounced. The minimum alcohol content of 11.5% must be volumes.
The grapes for this wine are mainly used: Merlot, Sangiovese and Nero d'Avola. The service temperature must be between 16 and 18 degrees. The main pairings are with tasty dishes and seasoned cheeses enough.

Link to some producer:


SOME PHOTO OF SCIACCA - SCIACCA - ITALY







Vino prodotto nei comuni di Sciacca e Caltabellotta in provincia di Agrigento.
Colore rosso rubino, profumo vinoso con sentori di frutta, sapore tannico anche se non pronunciato. La gradazione alcolica minima deve essere di 11,5% volumi.
Le uve principalmente usate per questo vino sono: Merlot, Nero d'Avola and Sangiovese. La temperatura di servizio deve essere tra i 16 e i 18 gradi. Gli abbinamenti principali sono con piatti saporiti e formaggi abbastanza stagionati.