giovedì 24 ottobre 2013

PLUM PUDDING -BUDINO ALLE PRUGNE





Ingredients for 6 persons:

200 grams of prunes, rehydrated previously
150 grams of brown sugar
6 eggs
30 grams of butter
500 ml of milk

preparation:
Take the plums become rehydrated and chop
In a bowl, beat 4 egg yolks and 2 whole eggs with 50 grams of sugar.
Now add the milk and the chopped plums.
Pour the mixture into a buttered mold and bake in a water bath in the oven at 180 degrees for 25 minutes.
When it is cooked, put it in the fridge to harden for at least 2 hours.
Flip it over and serve at room temperature.







Ingredienti per 6 persone:

200 grammi di prugne secche, reidratate precedentemente
150 grammi di zucchero di canna
6 uova
30 grammi di burro
500 ml di latte


Preparazione:
Prendere le prugne ormai reidratate e tritatele
In una terrina, sbattete 4 tuorli e 2 uova intere con 50 grammi di zucchero.
Aggiungete adesso il latte e le prugne tritate.
Versate il composto in uno stampo imburrato e cuocete a bagnomaria in forno a 180 gradi per 25 minuti.
Quando sarà cotto, mettetelo in frigo a rassodare per almeno 2 ore.
Rovesciatelo e servitelo a temperatura ambiente