lunedì 21 ottobre 2013

SPAGHETTI AT WALNUT'S SAUCE - SPAGHETTI AL SUGO DI NOCI



Ingredients for 4 people:

400 grams of spaghetti
100 grams of walnuts
1 tablespoon pine nuts
half a glass of milk
50 grams of butter
50 grams of grated Parmesan cheese
nutmeg
salt and pepper

preparation:
Remove the peel walnuts and toast them lightly together with pine nuts.
Crush them in a mortar with the garlic, then put them in a pan with the Parmesan cheese, butter, olive oil and half a cup of milk. Turn it around and cook for 10/15 minutes until a smooth sauce has formed.
Cook the pasta in boiling water, then drain and place in a pan to cook for a few minutes.
serve hot




Ingredienti per 4 persone:

400 grammi di spaghetti
100 grammi di gherigli di noci
1 cucchiaio di pinoli
mezzo bicchiere di latte
50 grammi di burro
50 grammi di parmigiano grattato
noce moscata
sale, pepe


Preparazione:
Togliete la pellicina alle noci e tostatele leggermente insieme ai pinoli.
Pestateli in un mortaio con l'aglio, poi metteteli in una padella con il parmigiano, il burro, l'olio e mezzo bicchiere di latte. Girate il tutto e cuocete per 10 / 15 minuti fino a quando si sarà formata una salsa omogenea.

Cuocete la pasta in acqua bollente, poi scolatela e mettetela in padella a saltare per qualche minuto.
Servite caldo