martedì 29 ottobre 2013

PUDDING LIME AND WHITE CHOCOLATE - BUDINO LIME E CIOCCOLATO BIANCO



Foto stock: Fruity Pudding isolated on whiteIngredients for 4 people

For the chocolate cream :
100 grams of white chocolate
50 grams of flour
70 grams of sugar
200 ml of milk

For the cream with lime :
70 grams of flour
2 eggs
2 lime organic and non- treated
200 grams of brown sugar

Preparation .
Melt the chocolate in a double boiler with the butter , flour and milk until it has melted evenly. When everything will be perfectly melted turn off the heat and switch to make the cream of lime.
In a bowl , beat the eggs with the sugar , flour, lime juice and a little grated of the same. Diluted with about 100 ml of milk, then bake in a water bath also this cream until it thicken .
When you have reached the right density turn off the heat and let cool .
Take now a mold , imburratelo and pour in a layer of cream of lime, alternating with a layer of chocolate cream .
Leveled and bake at 160 degrees for 25 minutes (or so it works with my oven ) .
Finished the cooking time , the oven and refrigerate for at least 2 hours.






Ingredienti per 4 persone

Per la crema al cioccolato:
100 grammi di cioccolato bianco 
50 grammi di farina
70 grammi di zucchero
200 ml di latte

Per la crema al lime:
70 grammi di farina
2 uova 
2 lime biologici e non trattati
200 grammi di zucchero di canna

Preparazione. 
Fondete a bagnomaria il cioccolato con il burro, la farina e il latte fino a quando non si sarà fuso omogeneamente. Quando il tutto si sarà perfettamente sciolto spegnete il fuoco e passate a fare la crema di lime.
In una terrina sbattete le uova intere con lo zucchero, la farina, il succo dei lime e un poco di scorza degli stessi. Diluite con circa 100 ml di latte, poi cuocete a bagnomaria anche questa crema fino a farla inspessire.
Quando avrete raggiunto la densità giusta spegnete il fuoco e fate raffreddare.
Prendete adesso uno stampo, imburratelo e versate dentro uno strato di crema di lime, alternato a uno strato di crema di cioccolato.
Livellate e infornate a 160 gradi per 25 minuti (o almeno così funziona con il mio forno).
Finito il tempo di cottura, sfornate e mettete in frigo per almeno 2 ore.