lunedì 28 ottobre 2013

SALMON AT THE VODKA - SALMONE ALLA VODKA





Salmon teriyaki : Foto stockIngredients for 4 people:
4 fillets of Norwegian salmon 200 grams
2 files
2 small glasses of vodka
50 grams of butter
100 ml cream
1 clove of garlic
parsley, tarragon
oil

preparation:
In a saucepan, put the butter, the juice of 2 limes, cream, vodka and a tablespoon of flour. Shake well with a whisk. Let the alcohol evaporate the vodka and let thicken everything.
Turn off the heat, when it's ready.
Clean the salmon carefully removing the bones in excess (the ones near the back).
Grease a baking dish and place the fish inside.
Now add tarragon, parsley and olive oil (2 / spoons).
Brush the top of the fish with the sauce created with vodka etc.
Pour into a glass of water. Bake at 180 degrees for 20 minutes.
Check for doneness. When you're ready, out of the oven and sprinkle with vodka sauce, maybe hot.






Ingredienti per 4 persone:
4 filetti di salmone norvegese da 200 grammi
2 lime
2 bicchierini di vodka
50 grammi di burro
100 ml di panna
1 spicchio di aglio
prezzemolo, dragoncello
olio

Preparazione:
In un pentolino mettete il burro, il succo dei 2 lime, la panna, la vodka e un cucchiaio di farina setacciata. Agitate bene con una frusta. Fate evaporare l'alcool della vodka e fate addensare il tutto. 
Spegnete il fuoco, quando sarà pronta.
Pulite attentamente il salmone togliendo le lische in eccesso (quelle vicino alla dorsale).
Imburrate una pirofila e mettete il pesce all'interno. 
Aggiungete adesso dragoncello, prezzemolo e olio (2 / cucchiai). 
Spennellate la parte superiore del pesce con la salsa creata con la vodka etc.
Versate dentro un bicchiere di acqua. Infornate a 180 gradi per 20 minuti.
Controllate il grado di cottura. Quando sarà pronto, sfornate e cospargete con la salsa di vodka, magari calda.