lunedì 28 ottobre 2013

MILLER - MILWAUKEE - WISCONSIN - USA



Visualizzazione ingrandita della mappa


MILLER - MILWAUKEE - WISCONSIN - USA
Brewery founded in Milwaukee , Wisconsin in 1855. Built on the ashes of another brewery went into disuse by the German Frederick Miller, this beer has become one of the most sold in America and around the world . The historical particularity of this brewery and this beer in particular, is still in the fact that the leadership from Miller Co. decided to market it in bottles instead of casks and then bulk .
The type of beer is Lager and is categorized as light as degrees of alcoholic strength by volume of 4.7 % .
The peculiarity of this lager is that gradation is filtered to below 0 degrees. The cold filtration avoids the need to pasteurize the product and allows to have a taste similar to that of beer.
The color is golden , the taste is of grain and the foam is persistent.
The service temperature should be around 6 degrees.
It goes well with chicken , cheese and , in my humble opinion, also with white meats such as chicken or turkey.



SOME PHOTO OF MILWAUKEE

Milwaukee river : Foto stock
The river Milwaukee

Entrance to Botanical Gardens : Foto stock
The botanical gardens




Birrificio fondata a Milwaukee, Wisconsin nel 1855. Costruita sulle ceneri di un'altra birreria andata in disuso dal tedesco Frederick Miller, questa birra è diventata una tra le più vendute in America e nel mondo. La particolarità storica di questo birrificio e di questa birra in particolare, sta comunque nel fatto che la dirigenza dalla Miller Co. decise di commercializzarla in bottiglia invece che in fusti e quindi sfusa.
La tipologia della birra è Lager ed è categorizzata come light in quanto di gradi alcolometrici d i 4,7% volumi. 
La peculiarità di questa lager sta nel fatto che venga filtrata alla gradazione inferiore agli 0 gradi. La filtrazione a freddo evita la necessità di pastorizzare il prodotto e permette di avere un gusto simile a quello della birra alla spina.
Il colore è dorato, il gusto è di cereali e la schiuma è persistente.
La temperatura di servizio deve essere intorno ai 6 gradi.
Si abbina con pollo, formaggi e, a mio modestissimo parere, anche con carni bianche quali pollo o tacchino.