sabato 26 ottobre 2013

MONREALE DOC - MONREALE - ITALY


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MONREALE DOC - MONREALE - ITALY
Wine produced within the areas of San Giuseppe Jato and Corleone Roccamena , in the province of Palermo.
The major denomination are 3: Red, white and rosé .

Monreale RED:
Very intense ruby ​​red color , fruity aroma and delicate flavor structured and harmonious . The minimum alcohol content of 12% to be dever volumes.
The grapes used are: Calabrese and Perricone . The service temperature must be between 16 and 18 degrees. It goes well with red meats and mature cheeses .

Monreale WHITE :
Straw yellow color more or less intense , fine fragrance and elegant , delicate flavor. The minimum alcohol content is 11 degrees . The grapes used are Ansonica and Cataratto more possible additions of other indigenous white grapes .
The service temperature must be between 10 and 13 degrees . Combine with seafood appetizers and soups.

Monreale ROSE :
Light pink color , fruity scent, but not too lively . The minimum alcohol content is 11 degrees .
The grapes used Nerello Perricone and Sangiovese . The service temperature must be between 13 and 15 degrees. It goes well with soups and dishes with fish

Link to some producers:


SOME IMAGES ABOUT MONREALE:

Foto stock: Photomerge Cathedral of Monreale- Palermo-Sicily

                                                            Monreale - The Cathedral
Foto stock: "The Cathedral-Basilica of Monreale, Sicily, Italy"
The apse of the Cathedral




Vino prodotto all'interno delle aree di San Giuseppe Jato, Corleone e Roccamena, in provincia di Palermo.
Le denominazione principali sono 3: Rosso, bianco e rosato.

MONREALE ROSSO:
Colore rosso rubino molto intenso, profumo fruttato e delicato, sapore strutturato e armonico. La gradazione alcolica minima dever essere di 12% volumi.
Le uve usate sono: Calabrese e Perricone. La temperatura di servizio deve essere tra i 16 e i 18 gradi. Si abbina con carni rosse e formaggi maturi.

MONREALE BIANCO:
Colore giallo paglierino più o meno intenso, profumo fine ed elegante, sapore delicato. La gradazione alcolica minima è di 11 gradi. Le uve usate sono Ansonica e Cataratto più eventuali aggiunte di altre uve bianche autoctone.
La temperatura di servizio deve essere tra i 10 e i 13 gradi. Si abbinano ad antipasti di mare e minestre.

MONREALE ROSATO:
Colore rosa tenue, profumo fruttato, sapore vivace ma non troppo. La gradazione alcolica minima è di 11 gradi.
Le uve usate Nerello Perricone e Sangiovese. La temperatura di servizio deve essere tra i 13 e i 15 gradi. Si abbina con minestre e piatti a base di pesce