lunedì 14 ottobre 2013
RAVIGOTTA SAUCE - SALSA RAVIGOTTA
Excellent for seasoning fish boiled or poached eggs
Ingredients for 4 people:
1 red onion
1 teaspoon dried thyme
2 tablespoons of apple cider vinegar
3 tablespoons white wine
200 ml of sauce
30 grams of butter
100 ml cream
preparation:
Cut the onion into thin slices and place in a saucepan with thyme, vinegar, wine, salt, pepper and cook for 15 minutes.
Reduce to 1/3 the volume of the liquid.
Prepare the sauce.
Take now the sieve into the saucepan and strain the reduction. Mix well and continuously. Now turn off the heat and add the cream and butter. Stir until the cream is dissolved completely.
Ottima per condire pesce bollito o uova in camicia
Ingredienti per 4 persone:
1 cipolla rossa di Tropea
1 cucchiaino di timo secco
2 cucchiai di aceto di mele
3 cucchiai di vino bianco
200 ml di besciamella
30 grammi di burro
100 ml di panna liquida
Preparazione:
Tagliate la cipolla a fettine sottili e mettetela in una casseruola con timo, aceto, vino, sale, pepe e cuocete per 15 minuti.
Riducete di 1/3 il volume del liquido.
Preparate la besciamella.
Prendete adesso il setaccio e filtrate nella casseruola la riduzione. Mescolate bene e in continuazione. Spegnete quindi il fuoco e aggiungete la panna e il burro. Mescolate fino a quando la panna non si sarà sciolta completamente.