giovedì 9 ottobre 2014

TAGLIATELLE HOMEMADE WITH RICOTTA, MINT LEAVES AND SALMON - TAGLIATELLE FATTE IN CASA CON RICOTTA, FOGLIE DI MENTA E SALMONE


A delicious recipe, not exactly fast, but good. The wonderful homemade noodles with the fresh ricotta cheese and a fragrant Scottish smoked salmon

Ingredients for 4 people: 
320 grams of homemade noodles and prepared before 
150 grams of Scottish smoked salmon 
150 grams of fresh ricotta 
8 fresh mint leaves 
butter 
salt and pepper 

preparation: 
After preparing the noodles (see recipe on my blog) and have made them slightly dry, prepare the sauce by heating in a pan in a water bath cottage cheese with butter, chopped mint leaves, a dash of milk and salmon, cut lists not very large. Put in the meantime, cook the pasta in a pot of hot water. When cooked obtained, drain (taking a small ladle of the cooking water) and place in a bowl. Add the seasoning, ladle a little of the cooking water, salt and pepper. Mix well and serve immediately.



Una squisita ricetta, non propriamente veloce, ma ottima. Delle meraviglioso tagliatelle fatte in casa con della fresca ricotta e un profumato salmone scozzese affumicato

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di tagliatelle fatte in casa e preparate prima
150 grammi di salmone scozzese affumicato
150 grammi di ricotta freschissima
8 foglie di menta fresca
prezzemolo
burro
sale, pepe

Preparazione:
Dopo aver preparato le tagliatelle (vedi ricetta nel mio blog) e averle fatte leggermente seccare, preparate il condimento facendo scaldare in un pentolino a bagnomaria la ricotta con il burro, le foglie di menta tritate, un goccio di latte e il salmone tagliato a liste non molto grandi. Mettete nel frattempo a cuocere la pasta in una pentola di acqua calda. A cottura ottenuta, scolatela (tenendo un mestolo piccolo di acqua di cottura) e mettetela in una ciotola. Unite il condimento, un mestolo piccolo di acqua di cottura, sale e pepe. Amalgamate bene il tutto e servite subito.