venerdì 31 ottobre 2014

CREAMY CARBONARA - CARBONARA CREMOSA


As you already know, I always love to create new things as much as possible then, in this case, I enjoyed a delicious and soft combine soft cheese from Piedmont to the rich traditional carbonara. The soft cheese will give the whole a considerable contribution creamy!

Ingredients for 4 people: 
320 grams of pasta bucatini or similar format 
2 egg yolks organics (absolutely)
100 grams of bacon, cut into cubes 
150 grams of fresh cheese, soft cheese 
red pepper (very little) 
oil, salt 

preparation: 
In a bowl beat the egg yolks. When they become very creamy, add about 100 grams of soft cheese (keep the rest for garnish)
and mix well.
In a pan heat 2 tablespoons of oil (no onions !!) and fry the bacon good for a few minutes. Then turn off the heat and cook the pasta in boiling water. When cooked, drain the pasta obtained and pour into the pan. Cook the bacon then add the mixture of soft cheese and eggs and turn quickly so as not to curdle the egg. Give a light sprinkling of pink pepper and serve immediately.



Come già sapete, amo sempre creare cose nuove per quanto possibile quindi, in questo caso mi sono divertito ad unire una deliziosa e morbida robiola piemontese alla ricca carbonara tradizionale. La robiola darà al tutto un apporto cremoso non indifferente!

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta bucatini o di simile formato
2 tuorli d'uovo tassativamente biologici
100 grammi di pancetta tagliata a cubetti
150 grammi circa di formaggio robiola fresco
pepe rosso (pochissimo)
olio, sale

Preparazione:
In una ciotola sbattete i tuorli d'uovo. Quando saranno diventati ben cremosi, aggiungete circa 100 grammi di robiola (tenete il rimanente per la guarnizione)
e amalgamate bene il tutto.
In una padella scaldate 2 cucchiai di olio (no cipolla!!) e fate rosolare bene la pancetta per qualche minuto. Spegnete poi il fuoco e fate cuocere la pasta in acqua bollente. A cottura ottenuta scolate la pasta e versatela nella padella. Fate insaporire alla pancetta quindi unite il composto di robiola e uova e girate velocemente per non fare coagulare l'uovo. Date una grattata leggerissima di pepe rosa e servite immediatamente.