lunedì 20 ottobre 2014

PASTA WITH "TENERUMI" (SICILIAN RECIPE) - PASTA CON I TENERUMI (SICILIAN RECIPE)



The "tenerumi" are the leaves of zucchini called a "trumpet" or "serpent." They are a soup typical of the western part of Sicily, but it is also widely used in the rest of the island. Easy to prepare, does not require any special device.

Ingredients for 4 people:
200 grams of spaghetti biological
150 ml of fresh tomato sauce prepared before
2 bunches of tenerumi
1 yellow onion
1.5 liters of water
salt and pepper
basil
extra virgin olive oil

preparation:
Wash all the leaves of green vegetables, drain and keep aside. In a saucepan, low and wide, take a pan with the oil and onion blonde. Then add the tomato sauce, then, when the latter will be well seasoned with onion, add water and tenerumi, then, when they will become "soft" aggiungiete chopped the pasta and cook until optimal cooking the pasta . Serve with a basil leaf ... and feel that delicacy.





I "tenerumi" sono la parte fogliare delle zucchine dette a "trombetta" o a "serpente". Sono una minestra tipica della parte Ovest della Sicilia, ma è comunque molto usata anche nel resto dell'isola. Di facile preparazione, non richiede nessun particolare accorgimento.

Ingredienti per 4 persone:
200 grammi di spaghetti biologici
150 ml di sugo di pomodoro fresco preparato prima
2 mazzi di tenerumi
1 cipolla bionda
1,5 litri di acqua
sale, pepe
basilico
olio extravergine di oliva

Preparazione:
Lavate attentamente le foglie dei tenerumi, scolateli e teneteli da parte. In una pentola bassa e larga, fate un soffritto con olio e cipolla bionda. Aggiungete quindi il sugo di pomodoro, poi, quando quest'ultimo si sarà ben insaporito alla cipolla, unite l'acqua e i tenerumi, quindi, quando questi ultimi saranno ormai "morbidi" aggiungiete la pasta spezzettata e cuocete fino a cottura ottimale della pasta stessa. Servite con una foglia di basilico...e sentirete che squisitezza.