lunedì 6 ottobre 2014

WHOLE FUSILLI WITH RICOTTA AND WALNUTS - FUSILLI INTEGRALI CON RICOTTA E NOCI



To get an amazing recipe, it is not necessary to use ingredients from the high cost, or even, say so uncommon; to get a flat delicate and tasty at the same time you just have to try to grab the best products without necessarily spending a fortune!

Ingredients for 4 people: 
320 grams of organic whole fusilli 
150 grams of fresh ricotta 
10 to be shelled walnuts 
50 grams of grated Parmesan cheese 
50 grams of cheese "Valgrana" flake 
20 grams of butter from pasture 
half a glass of milk 
salt and pepper 

preparation: 
Take the ricotta, drain excess water and then put it in a strainer and let it fall into a mixer. Add the milk and 10 grams of softened butter.
Then take the nuts, shell them, peel and add these to the blender. Blend all the ingredients evenly and cook for a few minutes ia n a bain-marie pan.
Cook the pasta in a pot of hot water. When it is ready, drain and arrange in a bowl with 2 tablespoons of the cooking water. Combine the sauce with ricotta cheese and mix well together. Sprinkle with Parmesan cheese and some chips and serve immediately Valgrana



Per ottenere una ricetta strepitosa, non è necessario utilizzare ingredienti dal costo alto, o anche, diciamo così poco comuni; per ottenere un piatto delicato e saporito al tempo stesso bisogna soltanto cercare di accaparrarsi i prodotti migliori senza necessariamente spendere un capitale!

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di fusilli integrali biologici
150 grammi di ricotta fresca
10 noci da sgusciare
50 grammi di parmigiano grattugiato
50 grammi di formaggio "Valgrana" in scaglie
20 grammi di burro di alpeggio
mezzo bicchiere di latte
sale, pepe

Preparazione:
Prendete la ricotta, scolatela dall'acqua in eccesso quindi mettetela in un passino e fatela cadere in un mixer. Aggiungete il latte e 10 grammi di burro ammorbidito.
Prendete poi le noci, sgusciatele, spellatele e unite anche queste al frullatore. Frullate il tutto omogeneamente e fatelo cuocere per qualche minuto ia bagno maria n un pentolino.
Fate cuocere la pasta in una pentola di acqua calda. Quando sarà pronta, scolatela e disponetela in una ciotola con 2 cucchiai di acqua di cottura. Unite la salsa alla ricotta e amalgamate il tutto. Cospargete di parmigiano e di alcune scaglie di Valgrana e servite subito