mercoledì 29 ottobre 2014
SEDANINI PASTA WITH PATE OF OLIVES AND DRIED TOMATOES - SEDANINI CON PASTA DI OLIVE E POMODORI SECCHI
The "sedanini" is a pasta special of medium length that holds up very well cooked and allow the sauce to "clave" above. The black olive paste and sun-dried tomatoes give the right balance of flavor
Ingredients for 4 people:
320 grams of pasta "sedanini"
6 teaspoons of black olive paste
12 sun-dried tomatoes
2 teaspoons tomato paste
400 grams of San Marzano tomatoes
4 basil leaves
oil, salt, pepper
preparation:
Soften the dried tomatoes by placing it in a bowl of cold water for about 1 hour. When it is quite soft cut thinly and leave some pieces cut into strips.
Peel the tomatoes, remove the seeds and then cut into very small pieces and cook them in a large pan after pan with the oil and half a yellow onion. Add a few tablespoons of water, then cook over low heat for about 40 minutes, stirring often to the sauce does not stick to the edges. When cooked, add the tomato paste, basil leaves then turn off, cover and let rest.
In a pot of boiling water to cook the pasta place. When cooked, sauté in the pan obtained by combining the olive paste and sun-dried tomatoes. Turn everything well and serve hot
I "sedanini" sono una pasta particolare di media lunghezza che tiene molto bene la cottura e consente al condimento di "artigliarsi" sopra. La pasta di olive nere e i pomodori secchi conferiscono il giusto equilibrio di sapore
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta "sedanini"
6 cucchiaini di pasta di olive nere
12 pomodori secchi
2 cucchiaini di concentrato di pomodoro
400 grammi di pomodori San Marzano
4 foglie di basilico
olio, sale, pepe
Preparazione:
Fate rinvenire il pomodoro secco mettendolo in una ciotola di acqua fredda per circa 1 ora. Quando sarà abbastanza morbida tagliatelo sottilmente e lasciate alcuni pezzi tagliati a listarelle.
Sbucciate i pomodori, eliminate i semi quindi tagliateli a pezzi molto piccoli e metteteli a cuocere in una padella larga dopo aver fatto un soffritto con olio e mezza cipolla bionda. Aggiungete qualche cucchiaio di acqua, quindi a fuoco dolce cuocete per circa 40 minuti girando spesso per non far attaccare il sugo ai bordi. A fine cottura aggiungete il concentrato di pomodoro, le foglie di basilico poi spegnete, coprite e fate riposare.
In una pentola di acqua bollente mettete a cuocere la pasta. A cottura ottenuta fatela saltare nella padella unendo la pasta di olive e i pomodori secchi. Girate bene il tutto e servite caldo