venerdì 10 ottobre 2014
STUFFED GNOCCHI WITH SHRIMPS AND PORTO - GNOCCHI RIPIENI CON GAMBERI E PORTO
Ingredients for 4 people:
320 grams of dumplings stuffed with mozzarella and tomato (they are very big!)
250 grams of prawns
250 ml of tomato sauce
half a glass of port
oil, salt, pepper
preparation:
Wash and dry the prawns. Take a frying pan and fry the onion and oil. When the garlic begins to brown, put the prawns to cook.
When they are cooked, add the port and let the alcohol evaporate completely. Then add the tomato sauce, cover and cook over low heat.
Meanwhile, put water on to boil for the gnocchi. When it is ready pour inside. When cooked, put them reached into the pan with the prawns, sautéed and served warm with a good white wine Roero Arneis.
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di gnocchi ripieni alla mozzarella e pomodoro (sono molto grandi!!)
250 grammi di gamberoni
250 ml di sugo di pomodoro
mezzo bicchiere di Porto
olio, sale, pepe
Preparazione:
Lavate e asciugate i gamberoni. Prendete una padella e fate un soffritto con olio e cipolla. Quando l'aglio avrà preso colore mettete i gamberoni a cuocere.
Quando saranno cotti, aggiungete il Porto e fate evaporare completamente l'alcool. Unite quindi la salsa di pomodoro, coprite e cuocete a fiamma bassa.
Nel frattempo mettete a bollire l'acqua per gli gnocchi. Quando sarà pronta versateli dentro. A cottura raggiunta metteteli nella padella con i gamberoni, saltate e servite caldo con un buon vino bianco Roero Arneis.