martedì 21 ottobre 2014

BREADED STEAK OF TURKEY WITH MUSHROOMS AND PEPPERS - BISTECCA IMPANATA DI TACCHINO CON FUNGHI E PEPERONI


Ingredients for 4 people:
4 turkey steaks
300 grams of mushrooms
1 red pepper
2 organic eggs
1 glass of beer
2 tablespoons flour
40 grams of butter
20 grams of breadcrumbs
100 grams of corn flour
oil, salt, pepper

preparation:
Make a sauce with garlic , butter , olive oil and a sprig of rosemary. When the butter has begun to make the foam put the thinly sliced ​​mushrooms to brown .
When they have completely lost all the water , add the bell pepper cut into strips and cook for about 20 minutes over medium heat.
Then prepare the breading for the steaks. I have tried to do something experimental : I made a batter with eggs, beer, wheat flour and 2 pinches of salt. I mixed it all with a whip, so I spent the slices for 2 times before in the compound and then mix in bread crumbs and cornmeal .
I heated 60 grams of butter in a frying pan and I cooked the whole thing with a mix of fresh herbs for about 10 minutes. The end result was a crispy breading , golden , but perhaps slightly harsh.
I served the steaks breaded superimposing over tastes in such a way as to make him give additional flavor , mushrooms and red pepper .


Ingredienti per 4 persone:
4 bistecche di tacchino
300 grammi di funghi champignons
1 peperone rosso
2 uova biologiche
1 bicchiere di birra
2 cucchiai di farina
40 grammi di burro
20 grammi di pangrattato
100 grammi di farina di mais
olio, sale, pepe

Preparazione:
Fate un soffritto con aglio, burro, olio e un rametto di rosmarino. Quando il burro avrà cominciato a fare la schiuma mettete i funghi tagliati sottili a rosolare.
Quando avranno perso completamente tutta l'acqua aggiungete il peperone tagliato a listarelle e cuocete per circa 20 minuti a fuoco medio.
Preparate quindi la panatura per le bistecche. Io ho provato a fare qualcosa di sperimentale: Ho fatto una pastella con le uova, la birra, la farina di grano tenero e 2 pizzichi di sale. Ho miscelato il tutto con una frusta, quindi  ho passato le fettine per 2 volte prima nel composto e poi nel mix pangrattato e farina di mais.
Ho scaldato  60 grammi di burro in una padella e ho fatto cuocere il tutto con un mix di aromi freschi per circa 10 minuti. Il risultato finale è stata una panatura croccante, dorata, ma forse leggermente dura. 
Ho servito le bistecche impanate sovrapponendo sopra i gusti in modo tale da fargli conferire ulteriore sapore, con i funghi e il peperone rosso.