venerdì 24 ottobre 2014
SOUP OF RICE WITH LENTILS AND CHAMPIGNONS MUSHROOM - Zuppa di riso , lenticchie e champignons
The dish in question is another delicacy that I love : rice with lentils and mushrooms in the soup ! When I make it I have to give me a limit otherwise I eat until you burst ! :)
Ingredients for 4 people:
300g Arborio rice
200 grams of lentils previously boiled
2 liters of vegetable broth prepared before
necessary to fry (onion blond , carrot )
16 button mushrooms , sliced
1 glass of white wine Pinot
chopped parsley
oil, salt, pepper
preparation:
In a saucepan, sauté with olive oil, onion, carrot and chopped fine . Add the mushrooms well washed and dried and brown . Cook until it loses its water of vegetation. Pour in the white wine then . After evaporation of the alcohol in the wine, add the rice (I used Arborio but if you want to use one of them specifically for soups ) and 1 liter of broth and cook for about 20 minutes, adding more broth if the other is missing . Since lentils are boiled before it just takes about 10 minutes a quarter of an hour to cook completely and then add them past the 20 minutes of cooking rice. Always try cooking the rice , however, during the execution of the recipe ! When everything is perfectly cooked and full of broth , sprinkle with chopped parsley and serve hot . It ' really a kindness , believe me !
Il piatto in questione à un'altra prelibatezza che io adoro: riso con lenticchie e funghi in zuppa! Quando lo preparo devo darmi un limite altrimenti ne mangio fino a scoppiare!!:)
Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di riso Arborio
200 grammi di lenticchie precedentemente lessate
2 litri di brodo vegetale preparato prima
necessario per soffritto (cipolla bionda, carota)
16 funghi champignons tagliati a fettine
1 bicchiere di vino bianco Pinot
prezzemolo tritato
olio, sale, pepe
Preparazione:
In una pentola fate un soffritto con olio, cipolla, e carota tritati fini. Aggiungete i funghi ben lavati e asciugati e fateli rosolare. Cuocete fino a fargli perdere la propria acqua di vegetazione. Sfumate quindi con il vino bianco. Una volta evaporato l'alcool del vino, aggiungete il riso (io ho usato l'Arborio ma se volete usatene uno specifico per minestre) e 1 litro di brodo e cuocete per circa 20 minuti aggiungendo dell'altro brodo se manca. Siccome le lenticchie sono state lessate prima vi basteranno circa 10 minuti un quarto d'ora per cuocere totalmente quindi aggiungetele passati i 20 minuti di cottura del riso. Provate sempre la cottura del riso comunque durante l'esecuzione della ricetta!! Quando tutto sarà perfettamente cotto e ricco di brodo, cospargete di prezzemolo tritato e servite caldo. E' una bontà davvero, credetimi!!