venerdì 17 ottobre 2014

LOMBARD RABELOT - RABELOT LOMBARDO



One of the most popular ancient lombard recipe

Ingredients for 4 people:
3 sausages "sausage"
1 cabbage
1 carrot
2 potatoes
1 clove of garlic
1 yellow onion
1 liter of vegetable stock
1 glass of red wine
oil, salt, pepper

preparation:
Take a pot of water and bring to a boil. Grab the cabbage and cut it into chunks and put them in the pot.


Let them cook for 5 minutes.
Take now a crock pot and make a sauce with garlic oil, onion and carrot chopped coarsely. Add a spoon of tomato paste then fry for 5 minutes. Now that you have joined the blanched cabbage, wine and potatoes. Add broth and cook for about 2 hours.


When the vegetables and potatoes are soft, add the sausages and cook until you get a perfect cooking of the meat.
Serve hot with a red wine Oltrepò Pavese.



Ingredienti per 4 persone:
3 salsiccie "luganega"
1 cavolo verza
1 carota
2 patate
1 spicchio di aglio
1 cipolla bionda
1 litro di brodo vegetale
1 bicchiere di vino rosso
olio, sale, pepe

Preparazione:
Prendete una pentola piena d'acqua e portatela ad ebollizione. Prendete la verza e tagliatela in pezzi grossolani e metteteli all'interno della pentola. Lasciateli a cuocere per 5 minuti.
Prendete adesso una pentola in coccio e fate un soffritto con olio aglio, cipolla e carota tagliata grossolanamente. Aggiungete un cucchiaio di concentrato di pomodoro quindi soffriggete per 5 minuti. Unite adesso la verza che avete sbollentato, il vino e le patate. Aggiungete quindi il brodo e cuocete per circa 2 ore. Quando le verdure e le patate saranno morbide aggiungete le salsiccie e cuocete fino ad ottenere una cottura perfetta della carne.
Servite caldo con un vino rosso Oltrepò Pavese.