Ingredients for 4 peoples:
320 grams of Whole spaghetti
2 aubergines
basil
50 grams of ricotta cheese (prefered matured)
200 grams of Piccadily tomatoes
20 grams of pine nuts
Preparation:
Wash and clean the aubergines taking care to put them under salt for one hour to do to take off the bitter they naturally have. After this make fry the aubergines in boiling oil.
Wash and clean the aubergines taking care to put them under salt for one hour to do to take off the bitter they naturally have. After this make fry the aubergines in boiling oil.
After this put in another pan oil, and garlic and make fry slowly until the garlic get blonde. Then add the tomatoes earlier peelings and cuts. Make cook for almost 10 minutes.
Finish add the aubergines fried and the pine nuts. Sautè it and then switch off the fire. Make cook the Whole spaghetti. When ready drain them and then put into the pan with aubegine and the sauce.
Put all in a plate and sprinkle it with copious matured ricotta cheese.
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di spaghetti integrali
2 melanzane
basilico
50 grammi di ricotta stagionata
200 grammi di pomodorini Piccadilly
20 grammi di pinoli
Preparazione:
Lavate e pulite le melanzane avendo cura di metterle sotto sale per 1 ora in modo tale da fargli perdere il loro naturale amaro e l'acqua di vegetazione. Non appena trascorsa l'ora, mettete a bollire l'olio dopodiché friggetele.
Nel frattempo in un'altra capiente padella, fate soffriggere l'aglio fino a quando non imbiondisce. Poi aggiungete il pomodoro già pelato e affettato. Cuocete per 10 minuti, poi aggiungete le melanzane fritte e i pinoli. Saltate un paio di volte, poi spegnete il fuoco e fate riposare. Fate bollire la pasta, scolatela, poi aggiungetela al sugo nella padella. Saltate.
Impiattate e spolverate con abbondante ricotta salata stagionata.