lunedì 13 ottobre 2014

SPAGHETTI WITH SQUID INK AND SEAFOOD - Spaghetti al nero di seppia con frutti di mare


Ingredients for 4 people
320 grams of durum wheat spaghetti
300 grams of squid of small / medium size
half a glass of white wine
2 glasses of water
1 clove of garlic
2 tablespoons extra virgin olive oil
parsley
15 clams
15 mussels
salt and pepper

Preparation
Let's start by cleaning the squid and pulling out the ink sac gently, taking care not to break them. Once you've gathered all pockets cut with a knife very slowly and put the black liquid in a glass.
Consider then a frying pan, and put oil, 1 clove of crushed garlic, 2 cups of water, half a glass of white wine, then the mussels and clams. Cook over high heat for about 2/3 minutes until that is ALL YOU WILL BE COMPLETELY OPEN SHELLS (remember to remove the closed ones).
Now remove the garlic and add the squid cut into rings to cook with mussels and clams for about 20 minutes.
Now put to cook in a large pot of hot water noodles. After cooking, we obtained a stir-fry the squid ink spaghetti adding content in the glass. Take all the color and flavor then served very hot with parsley and salt

Ingredienti per 4 persone
320 grammi di spaghetti di grano duro
300 grammi di seppie di piccole / medie dimensioni
mezzo bicchiere di vino bianco
2 bicchieri di acqua
1 spicchio di aglio
2 cucchiai di olio extravergine di oliva
prezzemolo
15 vongole
15 cozze
sale, pepe

Preparazione:
Cominciamo pulendo le seppie ed estraendo la sacca dell'inchiostro delicatamente e facendo attenzione a non romperle. Una volta recuperate tutte sacche tagliatele con un coltello molto lentamente e mettete il liquido nero in un bicchiere.
Prendiamo quindi una padella, e mettiamo olio, 1 spicchio di aglio schiacciato, 2 bicchieri di acqua, mezzo bicchiere di vino bianco, poi le cozze e le vongole. Cuocete a fiamma viva per circa 2 / 3 minuti fino a quando cioè TUTTI I GUSCI SI SARANNO COMPLETAMENTE APERTI (ricordatevi di eliminare quelli chiusi). 
Togliete ora l'aglio e unite le seppie tagliate a rondelle a cuocere con le cozze e le vongole per circa 20 minuti. 
Mettete ora a cuocere in una capiente pentola di acqua calda gli spaghetti. A cottura ottenuta mettiamo a saltare in padella gli spaghetti aggiungendo il nero di seppia contenuto nell bicchiere. Fate colorare e insaporire il tutto quindi servite molto caldo con prezzemolo e sale