lunedì 27 ottobre 2014
TORTELLI HOMEMADE FILLED OF PUMPKIN, RICOTTA, WALNUTS WITH AROMATIC HERBS - TORTELLI FATTI IN CASA RIPIENI DI RICOTTA, ZUCCA E NOCI CON ERBE AROMATICHE
And as strongly requested by many of my very kind readers, here is the recipe for tortelloni stuffed with pumpkin, ricotta and walnuts with a fresh dressing with herbs and melted butter. It must be a long time but it's worth it believe me !!
Ingredients for 4/6 persons:
For the ravioli:
300 grams of flour
3 organic eggs
a pinch of salt
For the filling:
150 grams of boiled pumpkin pre-
120 grams of cottage cheese
80 grams of walnuts
1 organic egg
2 tablespoons grated Parmesan cheese
salt and pepper
For the sauce:
1 sprig of rosemary
8 sage leaves
8 mint leaves
70 grams of butter
1 tablespoon of oil
salt and pepper
preparation:
Immediately prepare the dough for the ravioli. In a kneader put the flour, eggs and a pinch of salt and knead until we get a homogeneous mixture. Let rest, then let's make the filling.
In a bowl, put the pumpkin mashed, cottage cheese, and walnuts in shell, and crushed in a mortar. We begin to knead for 5 minutes, then add the egg, Parmesan cheese, salt and pepper
Mix well and then let's roll out the dough for the ravioli.
Take the dough out of the machine and let it move into the rollers of the pasta machine starting with the widest measurement until you get to the more subtle.
Once you have pulled all the dough, take a pastry cutter to square a measure is not very large.
Take the egg white of an egg put it in a bowl and beat. Now take a brush and brush the edges of the dough. Now put in the center of a teaspoon more or less of mixture of pumpkin and ricotta tortelli and close the first "triangle", then add the two ends thus giving the characteristic shape (see movie to my profile at the section video").
Once you have finished all made the ravioli dry for a few hours until they are dried a little,
then pass them to cook in a pot of boiling water. When the cooking is obtained, arrange on a plate with the melted butter with sage, rosemary and mint. Serve immediately.
E come fortemente richiesto da molti miei gentilissimi lettori, ecco a voi la ricetta dei tortelloni ripieni alla zucca, ricotta e noci con un condimento agli aromi freschi e burro fuso. Occorre tanto tempo ma ne vale la pena credetemi!!
Ingredienti per 4 / 6 persone:
Per i tortelli:
300 grammi di farina
3 uova biologiche
un pizzico di sale
Per il ripieno:
150 grammi di zucca pre lessata
120 grammi di ricotta
80 grammi di noci
1 uovo biologico
2 cucchiai di parmigiano grattugiato
sale, pepe
Per il condimento:
1 rametto di rosmarino
8 foglie di salvia
8 foglie di menta
70 grammi di burro
1 cucchiaio di olio
sale, pepe
Preparazione:
Prepariamo subito l'impasto per i tortelli. In una impastatrice mettiamo la farina, le uova e il pizzico di sale e facciamo impastare fino a quando otterremo un impasto omogeneo. Lasciamo riposare, poi passiamo a fare il ripieno.
In una ciotola mettiamo la zucca schiacciata, la ricotta, e le noci sgusciate e schiacciate al mortaio. Cominciamo ad impastare il tutto per 5 minuti poi aggiungiamo l'uovo, il parmigiano, il sale e il pepe. Amalgamiamo bene il tutto e poi passiamo a stendere la pasta per i tortelli.
Prendete l'impasto dalla macchina e fatelo passare nei rulli della macchina per la pasta cominciando dalla misura più larga fino ad arrivare a quella più sottile.
Una volta che avete tirato tutta la sfoglia, prendete un coppapasta quadrato di una misura non molto grande. Prendete l'albume di un uovo mettetelo in una ciotolina e sbattetelo. Prendete adesso un pennellino e spennellate i bordi della pasta. Mettete ora al centro un cucchiaino più o meno di composto di zucca e ricotta, quindi chiudete il tortello prima a "triangolo", poi unite le due estremità dandogli quindi quella forma caratteristica (vedi filmato alla sezione "how to make").
Una volta terminato il tutto fatte asciugare i tortelli per un paio di ore fino a quando si saranno seccati almeno un poco, quindi passateli a cuocere in una pentola di acqua bollente. A cottura ottenuta, disponeteli su di un un piatto con il burro fuso con la salvia, il rosmarino e la menta. Servite immediatamente.