mercoledì 22 ottobre 2014

SPELT SOUP WITH LENTILS - ZUPPA DI FARRO E LENTICCHIE



What's better for dinner, during these cold autumn nights, a good barley soup with lentils? Proteins healthy and wholesome, rich in fiber and great way to start the evening.

Ingredients for 4 people:
300 grams of Spelt
200 grams of boiled lentils previously
1.5 liters of vegetable stock
oil,
shallot
40 grams of diced bacon
salt and pepper

preparation:
Cook the Spelt in a pressure cooker for about 20 minutes. When cooked remove it obtained, drain it and keep aside. In a crock pot you make a sauce with olive oil, and chopped shallots. Now add the bacon and sauté. Then add the lentils, farro and broth and cook over low heat for another 10 minutes. When your preferred doneness is reached, served warm with a drizzle of good olive oil



Cosa c'è di meglio per cena, durante queste fresche serate autunnali, di una buona zuppa di farro con le lenticchie? Proteine sane e genuine, ricche di fibre e ottime per cominciare bene la serata.

Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di farro
200 grammi di lenticchie sbollentate precedentemente
1,5 litri di brodo vegetale
olio,
scalogno
40 grammi di pancetta a dadini
sale, pepe

Preparazione:
Fate cuocere il farro in pentola a pressione per circa 20 minuti. A cottura ottenuta toglietelo, sgocciolatelo e tenetelo da parte. In una pentola in coccio fate un soffritto con olio, e scalogno tritato. Aggiungete adesso la pancetta e fatela rosolare. Unite quindi le lenticchie, il farro e il brodo e fate cuocere a fuoco basso per altri 10 minuti. Quando il vostro livello di cottura preferito sarà raggiunto, servite caldo con un filo di ottimo olio di oliva