lunedì 13 ottobre 2014

BENEDICT'S EGGS WITH DUTCH SAUCE - UOVA ALLA BENEDICT CON SALSA OLANDESE



One of the greatest classics of international cuisine from me repeated with some slight improvement regarding the quality and selection of ingredients. I do not want to sound arrogant but love to eat well and I also love to use quality ingredients wholesome and healthy as possible!

Ingredients for 4 people: 
4 eggs absolutely biological 
100 grams of cooked ham quality 
2 teaspoons of apple cider vinegar 

For the hollandaise sauce: 
4 organic egg yolks 
100 grams of butter cut into 6 pieces 
1 tablespoon of apple cider vinegar 
means organic lemon juice 
3 tablespoons cold water 
salt and pepper 
fresh chervil 

preparation: 
The preparation for the hollandaise sauce is not very complex but it requires a lot of attention and no distractions !! :)
Take a saucepan and put water bath vinegar and lemon juice. Cook until the mixture to reduce slightly. Now add the eggs and cold water. Turn quickly with a whisk and go on to cook like this for 5 minutes then add the butter one piece at a time, and continue to turn up to inflate the sauce. Of course, be careful that water does not go in the water bath and boil the sauce will not "go crazy".
In a non-stick frying pan lightly toasted bread with slices of ham
Now take another pot this time high. Bring to a boil then create a sort of "vortex" inside with a spoon. Throw now the shelled eggs one at a time. With a slotted spoon bring the egg whites to cover the yolk, being careful not to break them both. Cook each egg for 3/4 minutes, then drain and depositateli on toast with ham. Pour over the hollandaise sauce, add the chopped chervil with your hands ... and enjoy! :)).



Uno tra i più grandi classici della cucina internazionale da me riproposto con qualche leggera miglioria per quanto riguarda la qualità e la selezione degli ingredienti. Non voglio sembrare presuntuoso ma amo mangiare bene e quindi amo anche usare ingredienti qualitativamente sani e genuini per quanto possibile!

Ingredienti per 4 persone:
4 uova assolutamente biologiche
100 grammi di prosciutto cotto di ottima qualità
2 cucchiaini di aceto di mele

Per la salsa olandese:
4 tuorli di uovo biologico
100 grammi di burro tagliato in 6 pezzi
1 cucchiaio di aceto di mele
mezzo succo di limone biologico
3 cucchiai di acqua fredda
sale, pepe
cerfoglio fresco

Preparazione:
La preparazione della salsa olandese non è molto complessa ma richiede molta attenzione e nessuna distrazione!!:)
Prendete un pentolino e a bagnomaria mettete l'aceto e il succo del limone. Cuocete fino a far ridurre leggermente il composto. Aggiungete adesso le uova e l'acqua fredda. Girate velocemente con una frusta e andate avanti a cuocere in questo modo per 5 minuti quindi aggiungete il burro un pezzo per volta, e continuate a girare fino a far gonfiare la salsa. Ovviamente, fate attenzione che l'acqua del bagnomaria non vada in ebollizione e che la salsa non "impazzisca". 
In una padella anti aderente tostate il pane leggermente con le fette di prosciutto
Prendete ora un'altra pentola questa volta alta. Portate ad ebollizione quindi create una sorta di "vortice" all'interno aiutandovi con un cucchiaio. Gettate ora le uova sgusciate una alla volta. Con un mestolo forato portate l'albume a coprire il tuorlo facendo attenzione a non rompere entrambi. Cuocete ogni singolo uovo per 3 / 4 minuti quindi scolateli e depositateli sul pane tostato con il prosciutto. Versate sopra la salsa olandese, aggiungete il cerfoglio sminuzzato con le mani...e buon appetito!:)).