domenica 5 ottobre 2014
CREAM WITH POTATOES OF ENTRANQUE AND LEEKS OF CERVERE - VELLUTATA DI PATATE DI ENTRAQUE CON PORRI DI CERVERE
excellent soup cream with potatoes of Entraque and leeks of Cervere, for a high-quality blend of flavors!
Ingredients for 4 people:
6 potatoes Entraque,
1 leek Cervere
1 liter of milk
30 grams of grated Parmesan cheese
30 grams of butter
salt, pepper, nutmeg
preparation:
Cook the potatoes with the skin in a pressure cooker for about 15 minutes so that they soften fine (the potato is a potato Entraque very consistent and therefore difficult to make soft).
Blanch the leeks, cut into pieces not very big in a pot of hot water for about 20 minutes. Take now the pot with the leeks and drain the water leaving the vegetable inside. Peel the potatoes and add them to the leeks. Pour the milk then take an immersion blender and blend coarsely everything. Turn on the heat and cook until creamy consistent and homogeneous. Finally, turn off the stove and add Parmesan cheese and butter to thicken. Serve hot with croutons baked
un'ottima zuppa vellutata di patate di Entraque e porri di Cervere, per un connubio di sapori di alta qualità!
Ingredienti per 4 persone:
6 patate di Entraque,
1 porro di Cervere
1 litro di latte
30 grammi di parmigiano grattugiato
30 grammi di burro
sale, pepe, noce moscata
Preparazione:
Fate cuocere le patate con tutta la buccia in pentola a pressione per 15 minuti circa in modo tale che si ammorbidiscano bene (la patata di Entraque è una patata molto consistente e quindi difficile da rendere morbida).
Sbollentate il porro tagliato a pezzi non molto grandi in una pentola di acqua calda per circa 20 minuti. Prendete adesso la pentola con i porri e scolate l'acqua lasciando l'ortaggio all'interno. Sbucciate le patate e unitele ai porri. Versate il latte quindi prendete un frullatore ad immersione e frullate grossolanamente il tutto. Accendete il fuoco e cuocete fino ad ottenere una crema consistente e omogenea. Per finire, spegnete il fornello e unite parmigiano e burro a mantecare. Servite caldo con crostini di pane al forno