venerdì 8 novembre 2013

RISOTTO WITH CHESTNUTS, AND LEEKS - RISOTTO CON CASTAGNE E PORRO



Ingredients for 3 people:

240 grams Arborio rice
1 leek Cervere
10 chestnuts " Brown of Cuneo "
1 glass of white wine
1 cup milk
salt and pepper

preparation:
Cut the leeks into rings ( white part only ) , wash them and put them in a bowl with milk. Cover with a plate and cook .
Take now the chestnuts , cut the peel main and remove it . Put in a saucepan and cook for 30 minutes. When they are boiled enough , drain , allow to cool , then remove the skins higher.
In a saucepan , melt butter and oil , then put the rice to toast.



















When it will be slightly golden , put the wine and let evaporate. Now add the leeks with whole milk and cook for 15 minutes, stirring often does not stick .
After the fourth hour , add the chestnuts and still half a glass of milk. Cook for and cook for another 5 minutes.
When the rice is ready , put on plates and serve hot .
Enjoy with a good red wine Amarone della Valpolicella .






Ingredienti per 3 persone:

240 grammi di riso Arborio
1 porro di Cervere
10 castagne "Marroni di Cuneo"
1 bicchiere di vino bianco
1 bicchiere di latte
sale, pepe

Preparazione:
Tagliate i porri a rondelle (solo la parte bianca), lavateli e metteteli in una ciotolina con il latte. Coprite con un piattino e lasciate insaporire.
Prendete adesso le castagne, tagliate la buccia principale e toglietela. Mettete in un pentolino e fatele cuocere per 30 minuti. Quando avranno bollito a sufficienza, scolatele, fatele raffreddare, poi togliete la pellicina superiore.
In una pentola fate sciogliere olio e burro, poi mettete il riso a tostare. Quando si sara dorato leggermente, mettete il vino e fate evaporare. Aggiungete adesso i porri con tutto il latte e cuocete per 15 minuti girando spesso per non fare attaccare. 
Passato il quarto di ora, aggiungete le castagne e ancora mezzo bicchiere di latte. Fate insaporire e cuocete ancora per altri 5 minuti.
Quando il riso sarà pronto, mettete nei piatti e servite caldo.
Gustate con un ottimo vino rosso Amarone della Valpolicella.