venerdì 8 novembre 2013

HOT ANCHOVIES - ACCIUGHE PICCANTI



Foto stock: anchovies on white with spice and oreganoIngredients for 4 people:

200 grams of salted anchovies
3 bay leaves
1 clove of garlic
150 grams of tomato paste to Piedmont
2 hard boiled eggs
4 sprigs of thyme
1 tablespoon oregano
salt and pepper



preparation:
Take the anchovies, put them under water and then eliminate the salt washing them under water.
Take out the fishbones and then tap and a few whole.
Finely chop the garlic, whole anchovies, bay leaf and thyme leaves (leaves only not the branch!).
Mix well, then add the preserves the Piedmont (see recipe in my blog).
Add a dash of apple cider vinegar and 2 tablespoons of oil.
Take now the anchovies and roll them up on themselves. Insert them with a toothpick, then pour over the sauce and sprinkle with chopped parsley and chopped hard-boiled eggs these purposes.






Ingredienti per 4 persone:

200 grammi di acciughe sotto sale
3 foglie di alloro
1 spicchio di aglio
150 grammi di conserva di pomodoro alla piemontese
2 uova sode
4 rametti di timo
1 cucchiaio di origano
sale, pepe

Preparazione:
Prendete le acciughe, mettetele sotto l'acqua a desalare e poi asciugatele.
Deliscatele quindi  e tenetene un paio intere.
Tritate finemente l'aglio, le acciughe intere, l'alloro e le foglie di timo (solo le foglie non il ramo!).
Amalgamate bene il tutto, poi aggiungete la conserva alla piemontese (vedi ricetta nel mio blog).
Aggiungete un goccio di aceto di mele e 2 cucchiai di olio.
Prendete adesso le acciughe e arrotolatele su se stesse. Infilatele con uno stuzzicadenti poi versate sopra la salsina e cospargete con del prezzemolo tritato e le uova sode anche queste tritate fini.