mercoledì 6 novembre 2013
AUBERGINES WITH AROMATIC HERBS - MELANZANE ALLE ERBE AROMATICHE
Ingredients for 4 people:
2 eggplants oval
1 liter of mineral water
1 tablespoon dried tarragon
10 fresh mint leaves
1 small bunch of coriander
1 lime
2 teaspoons vinegar
oil
salt and pepper
preparation:
Cut the eggplant into cubes then sprinkle with salt in a colander and put a weight on top to make him lose the water of vegetation , and especially that bitter note that preserve .
Let work 1 hour, then wash the eggplant under running water and try to dry everything with a towel.
Now boiled in water and vinegar until they are soft enough .
Remove them from the pan and pat dry again .
Fry them in hot oil . When they are ready, put them in the heat to rest.
Make a sauce with finely chopped coriander and mint and place in a bowl or gravy boat large enough . Add the oil , tarragon and lime juice . Emulsified thoroughly and let stand for about 30 minutes.
Take the eggplant , put them in the pot and pour the emulsion . Serve immediately
Ingredienti per 4 persone:
2 melanzane ovali
1 litro di acqua minerale
1 cucchiaio di dragoncello essiccato
10 foglie di menta fresca
1 mazzetto piccolo di coriandolo
1 lime
2 cucchiaini di aceto
olio
sale, pepe
Preparazione:
Tagliate le melanzane a dadi poi cospargetele di sale in uno scolapasta e mettete sopra un peso per fargli perdere l'acqua di vegetazione e soprattutto quella nota amara che conservano.
Lasciate lavorare 1 ora poi lavate le melanzane sotto acqua corrente e cercate di asciugarle tutte con un canovaccio.
Lessate adesso in acqua e aceto fino a quando non saranno abbastanza morbide.
Toglietele dalla pentola e asciugatele nuovamente.
Friggetele in abbondante olio caldo. Quando saranno pronte, mettetele al caldo a riposare.
Preparate una salsa con coriandolo e menta tritati fini e metteteli in una ciotola o salsiera abbastanza capiente. Aggiungete l'olio, il dragoncello e il succo del lime. Emulsionate il tutto e fate riposare per circa 30 minuti.
Prendete le melanzane, mettetele nel piatto e versatevi sopra l'emulsione. Servite subito.