The "Luganighe", for who don't know it, are sausages typical of the region Veneto, with large and tasty pleasant aroma also strong.
Ingredients for 4 people
350g Arborio rice,
2 sausages luganiga
needed for the sautè (carrot, celery, onion)
EV Olive Oil
1 liter of vegetable stock
means cabbage
2 turnips
2 tablespoons of Parmesan cheese
60 grams of butter
Preparation
In a large saucepan, make a sautè with butter, olive oil, carrot, celery, onion.
Add the rice and toast it.
When he started to brown a bit ', add 3 ladles of broth and cook with over medium heat for 15 minutes.
Meanwhile in a separated pan add 2 tablespoons of olive oil, a bit 'of salt, then diced turnips and cabbage, cut lists purposes.
Add a ladle of broth and cook for about 10 minutes. Then put the sausages Luganiga grainy and cook for a few minutes.
Take all the contents of the pot now and add it to the rice. Continue cooking for a few minutes, then remove from heat and add the remaining butter and the Parmesan cheese to thicken the whole.
Serve and enjoy with the excellent San Gimignano DOC red.
Le "Luganighe", per chi non lo sapesse, sono salsicce tipiche della regione Veneta; grandi e saporite dal profumo gradevole e forte.
Ingredienti per 4 persone
350 grammi di riso Arborio,
2 salsicce luganiga
occorrente per il soffritto (carota, sedano, cipolla)
Olio di Oliva EV
1 litro di brodo vegetale
mezzo cavolo verza
2 rape
2 cucchiai di parmigiano
60 grammi di burro
Preparazione
In un tegame capiente, fate un soffritto con burro, olio, carota, sedano, cipolla.
Aggiungete il riso e fatelo tostare.
Quando avrà cominciato a dorarsi un po', aggiungete 3 mestoli di brodo e a fuoco medio fate cuocere per 15 minuti.
Nel frattempo in una padella a parte mettete 2 cucchiai di olio, un po' di sale, poi le rape tagliate a dadi e il cavolo tagliato a liste fini.
Aggiungete un mestolo di brodo e fate cuocere per circa 10 minuti circa. A questo punto mettete le salsicce Luganighe sgranate e fate cuocere ancora per qualche minuto.
Prendete tutto il contenuto della pentola, adesso e aggiungetela al riso. Continuate la cottura ancora per qualche minuto, poi togliete dal fuoco e aggiungete il rimanente burro e il parmigiano per mantecare il tutto.
Servite e gustate con dell'ottimo San Gimignano DOC rosso.