lunedì 30 settembre 2013

FLOUNDER IN GRAPEFRUIT'S SAUCE WITH LEEK - PLATESSA IN SALSA DI POMPELMO CON PORRO


Ingredients for 4 people:

500 grams of flounder fillets cleaned and without fishbone
200 ml cream
1 grapefruit
10 pine nuts
50 grams of flour
1 leek boiled in milk 2 hours before
oil
salt and pepper

preparation:
Make the sauce by putting in a blender cream, whole juice, grapefruit juice, and pine nuts. Blend everything , then make coook it for 5 minutes,  then let rest.
Take a pan with the oil and a little onion, then breaded with flour the fillets of flounder and put them to brown in the pan with the sauce.
Take the leek, cut into julienne strips and cook in the plaice.
Cook for about 5 minutes. Make sure that the plaice are well cooked then served with grapefruit sauce garnished with leeks.





Ingredienti per 4 persone:

500 grammi di filetti di platessa puliti e deliscati
200 ml di panna
1 pompelmo
10 pinoli
50 grammi di farina
1 porro lessato nel latte 2 ore prima
olio
sale, pepe

Preparazione:
Fate la salsa mettendo in un frullatore la panna, il succo intero del pompelmo, e i pinoli. Frullate bene il tutto poi date una scaldata a tutto per 3 o 4 minuti facendola rapprendere un po' e poi fate riposare.
Fate un soffritto con olio e poca cipolla, poi infarinate i filetti di platessa e metteteli a dorare nella padella con il soffritto.
Prendete il porro, tagliatelo a julienne e fatelo cuocere nella platessa.
Cuocete per circa 5 minuti. Accertatevi che le platesse siano ben cotte poi servite con la salsa al pompelmo guarnendo con il  porro.