Ingredients for 4 people:
400 grams of ham Culatello
100 grams of butter
60 ml of cream
salt and pepper
nutmeg
preparation:
Very simple and does not require any special kitchen equipment.
Take a blender, put the Culatello into slices, butter, cream and a pinch of nutmeg.
Blend everything well, then take a baking pate rectangular, line the bottom with plastic wrap so that it adheres well to the sides and making it spill over about 5 inches on the outside.
Fill it almost to the edge then refrigerate for at least 3 hours before serving.
Cover maybe the top with aluminum paper.
Serve cold of course.
Very simple and does not require any special kitchen equipment.
Take a blender, put the Culatello into slices, butter, cream and a pinch of nutmeg.
Blend everything well, then take a baking pate rectangular, line the bottom with plastic wrap so that it adheres well to the sides and making it spill over about 5 inches on the outside.
Fill it almost to the edge then refrigerate for at least 3 hours before serving.
Cover maybe the top with aluminum paper.
Serve cold of course.
Ingredienti per 4 persone:400 grammi di prosciutto Culatello di Zibello
100 grammi di burro
60 ml di panna da cucina
sale, pepe
noce moscata
100 grammi di burro
60 ml di panna da cucina
sale, pepe
noce moscata
Preparazione:Molto semplice e non necessità di particolari attrezzi da cucina. Prendete un frullatore e mettete dentro il Culatello a fettine, il burro, la panna e un pizzico di noce moscata.
Frullate bene il tutto, poi prendete una teglia da patè rettangolare, foderate il fondo con della pellicola facendola aderire bene ai lati e facendola debordare di circa 5 centimetri all'esterno.
Riempitela quasi fino al bordo poi mettetela in frigo per almeno 3 ore prima di servirla.
Coprite magari la parte superiore con della carta alluminio.
Servite ovviamente freddo.