lunedì 23 settembre 2013

SEMOLINA DUMPLINGS AT THE SBRINZ (CHEESE 2013'S RECIPE) - GNOCCHI DI SEMOLINO ALLO SBRINZ

 
Foto stock: Dish of Gnocchi Romana
 
 
Ingredients for 4 people:

250 grams of semolina flour
1 liter of milk
2 eggs
100 grams of grated Sbrinz
120 grams of cooked ham
120 grams of butter
nutmeg
oil, salt and pepper
 
Preparation:
Boil the milk in a saucepan and bring to a boil, add now some grated nutmeg and pour the semolina flour by removing the pan from the heat and pour rain from heaven not to do lumps.
Put the pot on the stove and cook, stirring constantly for 10 minutes.
Remove from heat and add the eggs, 50 grams of butter and 50 grams of cheese Sbrinz.
Finely chop the ham and add to the mixture.
Put them on a greased tray and smoothed with a spatula. Be cool.
Now take a baking dish with butter and cut the gnocchi giving at them a  rectangular shape.
Place them over and sprinkle the top with butter in flakes and a sprinkling of grated sheep cheese
Put in the oven at 220 degrees  and cook for 15 minutes
 
 
 
 
 

 
 
Ingredienti per 4 persone:

250 grammi di farina di semola
1 litro di latte
2 uova
100 grammi di Sbrinz grattugiato
120 grammi di prosciutto cotto
120 grammi di burro
noce moscata
olio, sale e pepe
 
Preparazione:
Fate bollire il latte in una casseruola e portate ad ebollizione; aggiungete adesso una grattatina di noce moscata e versate la farina di semola togliendo la casseruola dal fuoco e versatela a pioggia dall'alto per non fare grumi.
Rimettete la pentola sul fuoco e sempre mescolando fate cuocere per 10 minuti.
Togliete dal fuoco e aggiungete le uova, 50 grammi di burro e 50 grammi di formaggio Sbrinz.
Tritate finemente il prosciutto e aggiungetelo al composto.
Mette il tutto su un vassoio imburrato e lisciate con uno spatola. Fate raffreddare il tutto.
Adesso prendete una pirofila da forno imburrata e tagliate gli gnocchi dandogli una forma rettangolare. Adagiateli sopra e spolverizzate la parte superiore con burro a fiocchetti e una spolverata di sbrinz grattugiato.
Accendete il forno a 220 gradi e infornate per 15 minuti