venerdì 20 settembre 2013

BANANA FLAMBE' - BANANA FLAMBE

Foto stock: banana chunks covered in pouring melted chocolate, against...
Ingredients for 6 persons:
6 bananas
2 tablespoons sugar
50 grams of butter
1 glass of Martell Cognac
200 ml of melted chocolate in a water bath
preparation:
Peel the bananas and cleaned very carefully trying to remove every strand or imperfection.
Cut them in half lengthwise. Put them in a pan with butter and fry on both sides. Put the sugar and let caramelize. Now add the congac and do flambé, taking great care not to burn. Cognac is a liqueur than 40 big so highly flammable and very dangerous!
Remove from heat and pour over the melted chocolate in a double boiler and enjoy this treat for the palate and the soul :-)

Ingredienti per 6 persone:
6 banane
2 cucchiai di zucchero
50 grammi di burro
1 bicchiere di Cognac Martell
200 ml di cioccolato sciolto a bagnomaria
Preparazione:
Sbucciate e pulite molto attentamente le banane cercando di togliere ogni filamento o imperfezione.
Tagliatele a metà per il lungo. Mettetele in una padella con il burro e fatele rosolare da entrambi i lati. Mettete dello zucchero e fate caramellare. Aggiungete adesso il congac e fate flambare, facendo molta attenzione a non bruciarvi. Il cognac è un liquore superiore ai 40 grandi quindi molto infiammabile e molto pericoloso!!
Togliete dal fuoco e versate sopra il cioccolato fuso a bagnomaria e gustatevi questa delizia per il palato e per l'anima!!:-)