venerdì 20 settembre 2013

CHANTILLY CREAM - CREMA CHANTILLY

 
 Foto stock: chantilly cream
Ingredients:

5 egg yolks
150 grams of brown sugar
1 tablespoon flour
1 cup milk
5 tablespoons of whipped cream
 
preparation:

Beat the egg yolks in a bowl with the sugar and add the milk and flour.
Mix well then take a small saucepan and cook in a double boiler over medium heat, stirring constantly and without boiling the water.
Turn off, let cool then add the whipped cream
 
 

 
 
Ingredienti:

5 tuorli di uovo
150 grammi di zucchero di canna grezzo
1 cucchiaio di farina
1 bicchiere di latte
5 cucchiai di panna montata
 
Preparazione:

Sbattete i tuorli in una terrina con lo zucchero e aggiungete il latte e la farina.
Amalgamate bene il tutto poi prendete un pentolino e fate cuocere a bagnomaria a fuoco medio, mescolando di continuo e senza far bollire l'acqua.
Spegnete, fate raffreddare poi aggiungete la panna montata