giovedì 9 gennaio 2014

SOUP OF CHESTNUTS WITH BACON AND POTATOES - ZUPPA DI CASTAGNE CON PANCETTA E PATATE


Roasted chestnuts : Foto stockIngredients for 8 people:
2 liters of water
200 grams of roasted chestnuts before
400 grams of rice
1 liter of milk
150 grams of bacon in a single slice
oil, salt, pepper

preparation:
Take a very large pot and put water on to boil.
Peel the chestnuts and when the water has reached a boil put them inside. Cover and cook on low heat for about 1 hour.
After 1 hour, add the rice, milk and diced bacon.
After 25/30 minutes the soup should be ready. Add salt, then turn abundantly served warm with a red wine Cisterna d'Asti DOC.


Popular dish of mountain tradition Piedmontese still widespread in the valleys of Cuneo









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Piatto popolare della tradizione montana piemontese: diffuso tutt'ora nelle vallate cuneesi

Ingredienti per 8 persone:
2 litri di acqua
200 grammi di castagne arrostite prima
400 grammi di riso
1 litro di latte
150 grammi di pancetta in una sola fetta
olio, sale, pepe

Preparazione:
Prendete una pentola molto capiente e mettete l'acqua a bollire.
Pelate le castagne e quando l'acqua sarà giunta a bollore mettetele all'interno. Coprite e cuocete a fuoco basso per circa 1 ora.
Dopo 1 ora aggiungete il riso, il latte e la pancetta tagliata a dadini. 
Dopo 25 / 30 minuti la zuppa dovrebbe essere pronta. Salate, girate abbondantemente quindi servite caldo con un vino rosso Cisterna d'Asti DOC.