venerdì 10 gennaio 2014

PANETTONE OF END CHRISTMAS TIME - PANETTONE DI FINE FESTA



Panettone and Christmas decorations : Foto stockIngredients for 10 people:
1 panettone
10 nougat into logs
200 grams of whipped cream
10 pitted lychees from Madagascar
10 nuts
15 dates
10 dried figs

preparation:
You have advanced a little sweets during the holidays? You do not know what to do with it? ... Do not worry I'll take care :-)
Take the cake and cut the top plate about 5 inches below the top. Carefully svotate the interior crumb, leaving about 4 inches on the walls. Then take the same crumbs and place in a blender with the cream, the pitted dates, the ltichi without stones, dried figs, walnuts, shelled and skinned, and nougats.
Blend all the ingredients, then take the mixture and fill the inside of the cake. Cover with the cap previously cut and serve immediately.

Ingredienti per 10 persone:
1 panettone 
10 torroncini in tronchetti
200 grammi di panna montata
10 litchi del Madagascar denocciolati
10 noci
15 datteri
10 fichi secchi

Preparazione:
Avete avanzato un poco di dolci durante le feste? Non sapete bene cosa farne?...niente paura ci penso io!!:-)
Prendete il panettone e tagliate la calotta superiore circa 5 centimetri sotto la sommità. Con molta attenzione svotate l'interno dalla mollica lasciando circa 4 centimetri sulle pareti. Prendete quindi la stessa mollica e mettetela in un mixer con la panna, i datteri denocciolati, i ltichi senza nocciolo,  i fichi secchi, le noci sgusciate e pelate e i torroncini.
Frullate il tutto, poi prendete il composto e riempite l'interno del panettone. Coprite con la calotta precedentemente tagliata e servite subito.