lunedì 13 gennaio 2014

CLASSIC BOLOGNESE LASAGNA - LASAGNA CLASSICA ALLA BOLOGNESE




Ingredients for 2 people:
For the ragù sauce
100 grams of veal
100 grams of pork
2 cans of peeled tomatoes
necessary for the Fry
oil garlic onion
For the lasagna:
200 grams of flour
2 eggs
salt
For the bechamelle sauce:
50 grams of butter
50 grams of flour
1/2 liter of milk.


preparation:
We start preparing the "bechamelle", perhaps already in the early morning.


















 Go now to prepare ragù for the filling of lasagna: Get a pot and put meat, and tomato sauce. Make to cook for almost 2 hours. One time it is cook, turn off the heat and make to rest for 1 hour.




















Go therefore to prepare the dough which require a working a little 'longer.
Put dough (or knead by hand if you prefer), the 2 eggs and flour and knead until you get a homogeneous mixture. At this point, put it in a pastry board and begin to give a first smoothing.


Then you begin to pull it with the pasta machine and cut the rectangular more or less the same you will place in an ovenproof dish



Turn on the oven and bring to 220 degrees and bake for about 15 minutes.



 Remove from the oven and serve. Excellent with Lambrusco or Sangiovese

  

Ingredienti per 2 persone:
Per il ragù
100 grammi di carne di vitello
100 grammi di carne di maiale
2 scatole di pomodoro pelato
necessario per il soffritto
olio aglio cipolla
Per la lasagna:
200 grammi di farina
2 uova
sale
Per la besciamella:
50 grammi di burro
50 grammi di farina
1/2 litro di latte.
Preparazione:
Si comincia preparando il ragù e la besciamella, magari già al mattino presto.
Fate subito la besciamella.
Preparate adesso il ragù, mettendo i 2 tipi carne e il pomodoro pelato a cuocere in una pentola di terracotta per 2 ore.
Una volta pronto lasciate riposare per circa mezz'ora.
Passate dunque a preparare la pasta che richiederà una lavorazione un po' più lunga
Mettete nell'impastatrice (o se preferite lavoratela a mano) le 2 uova e la farina e impastate fino a quando non otterrete un composto omogeneo. A questo punto mettetela in una spianatoia e cominciate a dare una prima lisciatura. Poi cominciate a tirarla con la macchina per la pasta e tagliatene dei rettangoli più o meno uguali che disporrete in una terrina da forno.
Accendete il forno, portatelo a 220 gradi e fate cuocere per circa 15 minuti. Sfornate e servite. Ottimo con del Lambrusco, o Sangiovese