sabato 4 gennaio 2014

CHICKEN TONNE'! - POLLO TONNATO


Chicken salad : Foto stockIngredients for 4 people:
200 grams of chicken breasts
100 grams of tuna in oil
3 potatoes
5 anchovies in oil
4 cucumbers in vinegar
10 salted capers
20 grams of soncino
60 grams of butter
8 tablespoons of mayonnaise
oil, salt


preparation:
Cook the potatoes in a pressure cooker. When they are cooked, peel and mash the potato masher.
Cook the chicken breast in a pan with butter and dried thyme. When it is ready, cut it into pieces and put in another large bowl. In a blender put the anchovies, tuna, mayonnaise, cucumber and capers washed by salt. Blend well and then add the mashed potatoes always in blender and blend for another minute circus. At this point, pour the mixture into the bowl with the chicken and add the washed and dried soncino
Serve with a white wine Tintilia Molise DOC.

Ingredienti per 4 persone:
200 grammi di petti di pollo
100 grammi di tonno sott'olio
3 patate
5 acciughe sott'olio
4 cetrioli sotto aceto
10 capperi sotto sale
20 grammi di soncino
60 grammi di burro
8 cucchiai di maionese
olio, sale

Preparazione:
Cuocete le patate in pentola a pressione. Quando saranno cotte, sbucciatele e passatele allo schiaccia patate.
Cuocete il petto di pollo in padella con burro e timo secco. Quando sarà pronto, tagliatelo in pezzi e mettetelo in un'altra ciotola abbastanza grande.  In un mixer mettete le acciughe, il tonno, la maionese, i cetrioli e i capperi lavati dal sale. Frullate bene poi aggiungete le patate schiacciate sempre nel mixer e frullate ancora per un minuto circo. A questo punto versate il composto all'interno della ciotola con il pollo e aggiungete il soncino lavato e asciugato
Servite con un vino bianco Molise Tintilia DOC.