martedì 1 aprile 2014

THE FISH - IL PESCE


The first thing to do to see if the fish is really fresh is that to see his eyes. If they are "alive" and slightly protruding outward means that the fish is fresh. If you have deep-set eyes inward and have a red or pink in color means that it is better to avoid it and do not buy it because it will definitely male.Guardate also went to the gills that need to have a red or pink and gray ever.

If you are in doubt about the freshness of the fish that you have just bought, put in a bowl with cold water: If it floats it means that it is virtually just been caught, therefore fresh.

If you want to desquamate the fish with the special tool without the "butcher him," vinegar and wipe the scales They will come away in a moment.

After opening the fish and have it gutted fold at any point in 2 directions: the bones will come out. Get the special pliers mining and then very patiently Take them out (salmon and trout have thorns most annoying!)

If you want to get even whiter the flesh of a white fish, add milk or lemon broth.

To cook a good fish in the oven, take a baking sheet and lay them on a bed of onions, celery and parsley chopped fine. Will be tastier and does not stick to the bottom.

If you want to enjoy a frozen fish feeling again the taste of fresh, let it thaw in the milk. The milk will absorb all the smell of the products Frozen releasing the original taste of the newly caught fish.

To remove the unpleasant smell of fish from your hands, rub them with vinegar or salt.

To avoid having become "gummy" shrimp, cook them this way:
After being carefully washed in cold water and place in a deep pan with a pinch of salt and cover with broth without fire. Stir for a few minutes then cover and simmer this for about 5 minutes. Not placing the pot in direct contact with the flame to avoid becoming stringy shrimp.



La prima cosa da fare per riconoscere se il pesce è veramente fresco e quello di guardargli gli occhi. Se sono "vivi" e leggermente sporgenti verso l'esterno sta a significare che il pesce è fresco. Se invece hanno gli occhi incavati verso l'interno e hanno un colorito rosso o roseo vuol dire che è meglio evitarlo e non comprarlo perchè sarà sicuramente andato a male.Guardate anche le branchie che devono avere un colore rosso o rosa e mai grigio.

Se avete dubbi circa la freschezza di un pesce che avete appena acquistato, mettetelo in una bacinella con l'acqua fredda: se galleggia vuol dire che è praticamente stato appena pescato, di conseguenza freschissimo.

Se volete desquamare il pesce con l'apposito utensile senza "massacrarlo" , strofinatelo di aceto e le scaglie verranno via in un attimo.

Dopo aver aperto il pesce ed averlo eviscerato piegatelo in ogni punto nelle 2 direzioni: le lische verranno fuori. Procuratevi quindi le apposite pinze estrattive e con molta pazienza estraetele (il salmone e la trota hanno le spine più fastidiose!!)

Se volete far diventare ancora più bianca la carne di un pesce a carne bianca, aggiungete del latte o del limone al brodo di cottura.

Per cucinare un ottimo pesce al forno, prendete una teglia e adagiatelo sopra un letto di cipolle, sedano e prezzemolo tritati fini. Resterà più saporito e non si attaccherà al fondo.

Se volete gustarvi un pesce surgelato sentendo nuovamente il gusto di fresco, fatelo scongelare nel latte. Il latte assorbirà tutto l'odore dei prodotti di surgelamento rilasciando l'originale gusto dell'appena pescato.

Per togliere lo sgradevole odore del pesce dalle mani, strofinatele con aceto o sale.

Per evitare di far diventare "gommosi" i gamberetti, cucinateli in questo modo:
Dopo averli attentamente lavati in acqua fredda metteteli in una pentola alta con un pizzico di sale e ricopriteli di brodo senza accendere il fuoco. Mescolate per qualche minuto poi coprite e lasciate cuocere in questo modo per circa 5 minuti. Non mettendo la pentola a diretto contatto con la fiamma eviterà di far diventare stopposi i gamberetti.