martedì 22 aprile 2014

BALLS OF LENTILS WITH MAIS FLOUR - POLPETTE DI LENTICCHIE CON FARINA DI MAIS




Ingredients for 4 people:
200 grams of lentils
150 grams of corn flour
2 eggs
oil, salt, pepper

preparation:
Cook the lentils. When they are ready, wet them in beaten egg and then roll them in cornmeal. With your hands make a smooth ball and then flatten and pass it back into the egg and then in corn. Make other balls until to stop all the ingredients.
Then take a baking sheet, wrap it with parchment paper and place on top of the meatballs. Bake at 180 degrees for 20 minutes. Remove from the oven and serve hot.

Ingredienti per 4 persone:
200 grammi di lenticchie
150 grammi di farina di mais
2 uova
olio, sale, pepe

Preparazione:
Fate cuocere le lenticchie. Quando saranno pronte bagnatele nell'uovo sbattuto poi passatele nella farina di mais. Con le mani fate una pallina omogenea poi appiattitela e passatela nuovamente nell'uovo e poi nel mais. Fate altre polpettine fino ad esaurire tutti gli ingredienti.
Prendete quindi una teglia, rivestitela di carta forno e posizionate sopra le polpette. Cuocete a 180 gradi per 20 minuti. Sfornate e servite caldo.