giovedì 3 aprile 2014

TIPS AND TRICKS: THE BREAD - TRUCCHI E SUGGERIMENTI: IL PANE


Anoint your hands when you knead . It ' a great way to be able to " handle " dough difficult to handle, such as those derived from grains or rye bread.

If during kneading the flour into a bowl you want to prevent it from moving , place on a damp cloth and folded .

Put the dough in a greased bowl , press , turn it so that the side to be anointed on the surface and cover with a cloth . In this way , during the rising , not will dry and form a crust .

Take a small baking dish and fill it with water. Then put it in the oven under the baking tray where you put the bread . In this way, the crust of the bread does not become too hard. And if you want a soft crust brush the freshly baked bread with the softened butter .

If you want to keep warm for a long time freshly pulled out of the oven , place a sheet of aluminum foil from the kitchen, under the napkin into the trash where it will deposit the sandwiches. The aluminum will cause an effect " radiating " that will keep the heat .

To keep the bread softer the water used to cook the potatoes ; this will ensure that not only will rise much but also will last much more

To test the "liveness " of yeast, when you put it in water to melt it , add 1 teaspoon of sugar. If within 10 minutes, a quarter of an hour will form bubbles and foam , it will mean that the yeast will be ok.

To make the appearance of much more inviting buns , prepare a glaze with 1 tablespoon sugar and 1/ 4 cup of milk. Brush the rolls with the mixture then bake . When cooked, they have taken on a beautiful and inviting icing on top .



Ungetevi le mani quando impastate. E' un ottimo modo per poter "manovrare" impasti difficoltosi da maneggiare quali quelli integrali o derivati dal pane di segale.

Se durante la fase di impasto della farina in una terrina volete evitare che quest'ultima si muova, disponete sopra un canovaccio umido e ripiegato.

Mettete la pasta in una terrina unta, premete, giratela in modo che il lato unto venga in superficie e coprite con un canovaccio. In questo modo, durante la lievitazione, non si seccherà e formerà una crosta.

Prendete una piccola teglia da forno e riempitela di acqua. Mettetela quindi in forno sotto la teglia dove avete messo il pane. In questo modo la crosta del pane non diventerà troppo dura. Se poi volete una crosta morbida spennellate il pane appena sfornato con del burro ammorbidito.

Se volete mantenere caldi a lungo i panini appena tirati fuori dal forno, disponete un foglio di carta di alluminio da cucina, sotto il tovaglio dentro il cestino dove depositerete i panini. L'alluminio causerà un effetto "irradiante" che permetterà di mantenere il calore.

Per mantenere più morbido il pane usate l'acqua di cottura delle patate; questa farà in modo che non solo lieviterà molto ma anche durerà molto di più

Per testare la "vivacità" del lievito, quando lo mettete nell'acqua per farlo sciogliere, aggiungete 1 cucchiaino di zucchero. Se nel giro di 10 minuti un quarto di ora si formeranno bollicine e schiuma, vorrà dire che il lievito sarà ok.

Per rendere l'aspetto dei panini dolci decisamente più invitante, preparate una glassa con 1 cucchiaio di zucchero e 1/4 di bicchiere di latte. Pennellate i panini con il composto quindi infornateli. A cottura ultimata avranno assunto una bella e invitante glassatura sulla sommità.