domenica 13 aprile 2014

FUSILLI WITH SAUCE OF TOMATOES, TUNA, OLIVES AND CAPERS - FUSILLI AL POMODORO CON OLIVE, TONNO E CAPPERO


Ingredients for 4 people:
400 grams of pasta fusilli
100 grams of tuna in brine in glass
150 grams of tomato sauce prepared before
10 green olives
15 black olives
10 salted capers
rosemary, bay leaf, parsley, oregano Sicilian
oil, salt, pepper

preparation:
Prepare the water in a pot to cook the pasta. Turn on the cooker, close the lid and then passed to make the sauce in advance so that valuable time.
In a pan put oil, garlic and fry. Pour the tomato sauce and chopped tuna. Combined with a bay leaf, rosemary and cook for about 5 minutes. Then add the olives, capers clean from salt, rosemary and oregano.
At this point the pasta should be ready. Drain, place in pan and add a ladle of cooking water and a tablespoon of oil.
Serve hot and enjoy it all with a Sicilian white wine Contessa Entellina.


Ingredienti per 4 persone:
400 grammi di pasta fusilli
100 grammi di tonno al naturale nel vetro
150 grammi di sugo di pomodoro preparato prima
10 olive verdi
15 olive nere
10 capperi sotto sale
rosmarino, alloro, prezzemolo, origano siciliano
olio, sale, pepe

Preparazione:
Preparate l'acqua in una pentola per cuocere la pasta. Accendete il fornello, chiudete il coperchio e passate quindi a fare il condimento in modo tale da avanzare tempo prezioso.
In una padella mettete olio, aglio e soffriggete. Versate il sugo di pomodoro e il tonno spezzettato. Unite una foglia di alloro, il rosmarino e fate cuocere per circa 5 minuti. Aggiungete quindi le olive, i capperi puliti dal sale, il rosmarino e l'origano.
A questo punto la pasta dovrebbe essere pronta. Scolatela, mettetela nella padella e aggiungete un mestolo di acqua di cottura e un cucchiaio di olio.
Servite caldo gustando il tutto con un vino bianco Siciliano Contessa Entellina.