mercoledì 2 aprile 2014

STUFFED ONION WITH ROBIOLA, DRIED PRUNES AND CABBAGE - CIPOLLE RIPIENE DI ROBIOLA, PRUGNE SECCHE E CAVOLO VERZA


The yellow onion , savory , scented , combined with the soft cheese and sour taste of Roccaverano , the strength of the cabbage and gently sweetened prunes guide us towards a path of olfactory and taste unconventional but pleasant at the same time .

Ingredients for 4 people
4 large yellow onion
150 grams of soft cheese Roccaverano
12 pitted prunes
16 leaves of cabbage or boiled before cap
salt and pepper
butter

preparation:
Turn on the oven and bring to 180 degrees. When you're ready , bake the whole onions and without peeling them for about 30 minutes. Let cool slightly then cut them in half for the width. With a spoon emptied the insides , leaving only " 2 rings " extensions for each onion. Take now a blender and put in the plums , Robiola , plums and cabbage leaves . Blend everything well and then with a pastry bag or a spoon filled with onion halves emptied. Cover with the other half and serve immediately. If you do not like warm , let them warm up a few minutes in the oven at 140 degrees and serve.


Le cipolle bionde, saporite e profumate, abbinate all'agrodolce sapore della robiola di Roccaverano, alla forza del cavolo e alla delicatezza dolciastra delle prugne secche ci guidano verso un percorso olfattivo e di gusto spregiudicato ma piacevolissimo al tempo stesso.

Ingredienti per 4 persone
4 grandi cipolle bionde
150 grammi di robiola di Roccaverano
12 prugne secche denocciolate
16 foglie di cavolo verza o cappuccio lessato prima
sale, pepe
burro

Preparazione:
Accendete il forno e portatelo a 180 gradi. Quando sarà pronto, infornate le cipolle intere e senza sbucciarle per circa 30 minuti. Fatele raffreddare leggermente quindi tagliatele a metà per la larghezza. Aiutandovi con un cucchiaio svuotate le parti interne lasciando solo "2 anelli" interni per ogni cipolla. Prendete adesso un frullatore e mettete all'interno le prugne, la Robiola, le prugne e le foglie di cavolo. Frullate bene il tutto quindi con un sac a poche o con un cucchiaio riempite metà della cipolla svuotata. Con l'altra metà coprite e servite immediatamente. Se non vi piacciono tiepide, fatele riscaldare pochi minuti in forno a 140 gradi e servite.