domenica 27 aprile 2014

RISOTTO WITH SALMON, PROSECCO, STRAWSBERRIES AND ROSEMARY - RISOTTO CON FRAGOLE, SALMONE, PROSECCO E ROSMARINO


As you know , I love to experiment : This risotto is perhaps one of the more good things that I failed. Both the creaming only without the cream cheese and butter that pairing with 4 ingredients all strongly flavored like these have given me a great satisfaction ! I hope to repeat the experience again of course perfecting the recipe. I'd like to know your opinion about !

Ingredients for 2 people :
170 grams of Arborio rice
100 grams of smoked Scottish salmon
12 of Sommariva Perno strawberries or other
1 liter of vegetable broth prepared in advance and heated at the time to add it to the risotto
1 shallot
2 sprigs of rosemary
20 cl of wine Prosecco
100 ml of cream
oil, salt, pepper

preparation:
Prepare a pan with the oil and shallots . When it is golden , add the needles from the rosemary sprigs and chop very fine.


 Cook for about 2 /3 minutes then add the rice and toast . When the grain will begin to brown , add the sparkling wine and let it evaporate completely alccol .


Pour 3/4 ladles of vegetable broth and mix does not stick to the bottom. Cook for about 15 minutes, adding broth as missing.


After the time you put in the salmon and cook for a few minutes trying not to " overcook " the risotto .


Switch off the fire and then put the cream and then whisk for about 2 /3 minutes . Serve hot then .

My rosemary in my balcony

Come sapete, amo sperimentare: Questo risotto è forse una tra le cose più buone che mi è riuscita. Sia la mantecatura solo con la panna senza burro e formaggio che l'abbinamento con 4 ingredienti tutti fortemente saporiti come questi mi hanno dato una grande soddisfazione! Spero di ripetere nuovamente l'esperienza ovviamente perfezionando la ricetta. Mi piacerebbe sapere la vostra opinione in merito!

Ingredienti per 2 persone:
170 grammi di riso Arborio
100 grammi di salmone scozzese affumicato
12 fragole di Sommariva Perno o altre
1 litro di brodo vegetale preparato prima e scaldato al momento di aggiungerlo al risotto
1 scalogno 
2 rametti di rosmarino 
20 cl di vino Prosecco 
100 ml di panna da cucina
olio,sale, pepe

Preparazione:
Preparate un soffritto con olio e scalogno. Quando si sarà imbiondito aggiungete gli aghi dei rametti di rosmarino e tritateli molto fini. Fate insaporire per circa 2 / 3 minuti poi unite il riso e fate tostare. Quando il chicco comincierà a colorire aggiungete il prosecco e fate evaporare completamente l'alccol. Versate 3 / 4 mestoli di brodo vegetale e mescolate per non far attaccare al fondo. Cuocete per circa 15 minuti aggiungendo brodo quando manca. Trascorso il tempo mettete all'interno il salmone e cuocete ancora per qualche minuto cercando di non far "scuocere" il risotto. Soegnete il fuoco e mettete quindi la panna e fate mantecare per circa 2 / 3 minuti. Servite quindi caldo.