mercoledì 9 aprile 2014

MAZZANCOLLA'S SALAD - INSALATA CON MAZZANCOLLE


The shrimp are among my favorite foods. Meaty , tasty and fragrant. I've chosen this my recipe in conjunction with the spicy flavor of the arugula, the sweet croccantio of boiled corn , and the bitterness of the endive . The goodness of extra virgin olive oil and the resourcefulness of mayonnaise complete the work ! Great idea prepared in the morning before going to work, to enjoy it in the evening when returning from an understanding and strenuous daily activity ... and you do not definitely want to get in the kitchen .

Ingredients for 1 serving :
6 shrimp shrimp
a little rocket
8 leaves of Belgian endive
1 tablespoon mayonnaise
50 grams of corn
oil, salt, pepper

preparation
Very simple and without any kind of difficulty. I recommend to wash vegetables thoroughly and drain the corn in order to expel excess water . As for cooking the shrimp I got them cook in a pressure cooker , ( after being well washed of course) , 5 minutes. I peeled them then I ordered the salad with a tablespoon of mayonnaise and shrimp all around the center . A drizzle of olive oil completed the dish .


Le mazzancolle sono tra i miei cibi preferiti. Carnosi, gustosi e profumati. Li ho scelti in questa mia ricetta in abbinamento al sapore piccantino della rucola, al dolce croccantio del mais lessato, e all'amarezza della indivia belga. La bontà dell'olio extravergine di oliva e l'intraprendenza della maionese completano l'opera! Ottima idea preparata al mattino prima di andare al lavoro, per gustarla la sera quando si rientra da un'intesa e faticosa attività giornaliera...e non si ha sicuramente voglia di mettersi ai fornelli.

Ingredienti per 1 porzione:
6 gamberi mazzancolle
un poco di rucola
8 foglie di indivia belga
1 cucchiaio di maionese
50 grammi di mais
olio, sale, pepe

Preparazione
Sempilicissima e senza nessun tipo di difficoltà. Mi raccomando di lavare bene le verdure e scolare il mais in maniera da espellere l'acqua in eccesso. Per quanto riguarda la cottura delle mazzancolle io le ho fatte cuocere in pentola a pressione, (dopo averli ben lavati ovviamente), 5 minuti. Li ho sgusciati poi ho disposto le insalate con il cucchiaio di maionese al centro e i gamberi tutti intorno. Un filo di olio ha completato il piatto.