mercoledì 9 aprile 2014

TIPS AND TRICKS: PIE IN GENERALS - TRUCCHI E CONSIGLI: DOLCI IN GENERALE



The cakes , puddings and soufflés that goodness, but that difficulties sometimes to prepare them. With these simple tips you'll see how all this will become easier !

To prepare a souffle really lightweight , made ​​from a sheet of greaseproof paper a high-end about 10 centimeters , imburratela to avoid that the souffle same attacks , then wrap the edge of the mold. In this way, when " will rise " will be contained within the " end " of the paper and not sborderà over . Of course, before serving, remove the wax paper ! :)

If the souffle , maybe sweet , that you want to prepare must have the " soft center " ( the chocolate for example ) , put it in the oven at a temperature a little higher than that required by the recipe and for less time . Remove from the oven when the surface will be completely golden .

To cook in an optimal way a pudding in a water bath , you can substitute half of the flour planned with fine bread crumbs .

If you want to avoid that annoying "film" that forms on pudding , let it cool with the transparent plastic wrap , directly in contact with the surface.

Spread a thin layer of melted butter or cream of jellies or puddings after taking them out from the fire. Mixing thoroughly , the foam and the film may be formed on the top disappear.

To obtain crepes lighter used 3 parts of milk and a water.

To have read pancakes replaced the water with tonic water ! You will notice the lightness that will at the end of the cooking !



I dolci, i budini e i soufflè, che bontà, ma che difficoltà certe volte a prepararli. Con questi semplicissimi trucchi vedrete come tutto questo diventerà più facile!

Per preparare un soufflè veramente leggero, ricavate da un foglio di carta forno una fascia alta circa 10 centimentri, imburratela per evitare che il soufflè stesso si attacchi, quindi avvolgetela al bordo dello stampo. In questo modo quando "lieviterà" verra contenuto all'interno della "fascia" di carta e non sborderà oltre. Ovviamente, prima di servire, togliete la carta forno!!:)

Se il soufflè, magari dolce, che volete preparare deve avere il "cuore morbido" (quello al cioccolato ad esempio), mettetelo in forno a una temperatura un poco più alta di quella richiesta dalla ricetta e per meno tempo. Sfornate quando la superficie si sarà completamente dorata.

Per cuocere in maniera ottimale un budino a bagnomaria, potete sostituire metà della farina prevista con briciole finissime di pane.

Se volete evitare quella fastidiosa "pellicola" che si forma sul budino, fatelo raffreddare con della pellicola da cucina trasparente, direttamente a contatto con la superficie.

Spargete un leggero velo di burro fuso o di panna su gelatine o budini subito dopo averli tolti da fuoco. Mescolando abbondantemente, la schiuma e la pellicola eventualmente formatasi sulla parte superiore sparirà.

Per ottenere delle crepes più leggere usate 3 parti di latte e una di acqua. 

Per avere frittelle leggere sostituite l'acqua con acqua tonica!! Noterete la leggerezza che avranno al termine della cottura!!