lunedì 31 marzo 2014
RICE AND PARSLEY - RIS ED ERBURIN (RICETTA CONTADINA LOMBARDA)
A recipe of the province of Milan ancient tradition revived by me possibly the most "original" hope you like it, I invite you to read!
Ingredients for 4 people:
320 grams of rice Baldo
1 bunch of parsley
1 liter of vegetable stock
30 grams of butter
50 grams of grated Parmesan cheese
oil, salt, pepper
preparation:
Take a fry in a pan with olive oil and white onion. Put the rice and toast. When will it be enough "colored" add the vegetable broth at a rate of one liter per 200 grams of rice Baldo. Cook for about 15 minutes in such a way as to make "soupy" rice. After the time then put the crust of cheese, butter and parsley. Stir in the Parmesan cheese and serve immediately.
Una ricetta della provincia milanese di tradizione antiche da me riproposta il più possibilmente "originale" sperando vi piaccia vi invito alla lettura!
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di riso Baldo
1 mazzetto di prezzemolo
1 litro di brodo vegetale
30 grammi di burro
50 grammi di parmigiano grattugiato
olio, sale, pepe
Preparazione:
Fate un soffritto in un tegame con olio e cipolla bianca. Mettete il riso e fatelo tostare. Quando sarà abbastanza "colorato" aggiungete il brodo vegetale in ragione di un litro per 200 grammi di riso Baldo. Fate cuocere per circa 15 minuti in maniera tale da rendere "brodoso" il riso. Trascorso il tempo mettete quindi la crosta di formaggio, il burro e il prezzemolo. Mantecate con il parmigiano e servite subito