martedì 25 marzo 2014

SALAD WITH BRESAOLA, HAZELNUTS, PARMIGIANO - INSALATA CON BRESAOLA, NOCCIOLE, PARMIGIANO


A good salad, fresh, nutritious and filling. Also good as a side dish or as a light appetizer. The bresaola, salami famous Valtellina, confers protein without fat intake. Its structure makes it rich in iron and minerals needed by our body. Forward its ipocaloricità makes sure that the same may be consumed during a diet.
For this dish you will need to provide for a portion of about 5 slices of bresaola, 6/7 salad leaves quality "oak leaf", a dozen chopped hazelnuts and parmesan cheese shavings (say a dozen here). If you want to add a little further seasoning of course extra virgin olive oil and lemon juice instead of vinegar. Add salt and pepper and serve.


Una buona insalata, fresca, nutriente e sostanziosa. Ottima anche come contorno o come antipasto leggero. La bresaola, celebre insaccato valtellinese, conferisce proteine senza apporto di grassi. La sua struttura la rende ricca di ferro e sali minerali necessari al nostro organismo. Inoltra la sua ipocaloricità fa in modo che la stessa possa essere consumata durante una dieta.
Per questo piatto dovrete fornirvi, per una porzione, di circa 5 fette di bresaola, 6 / 7 foglie di insalata della qualità "foglia di quercia", una decina di nocciole tritate e delle scaglie di parmigiano reggiano (diciamo una decina anche qui). Se volete condire ulteriormente aggiungete un filo di olio naturalmente extravergine e limone invece dell'aceto. Salate, pepate e servite.